El motiu més determinant per córrer (#tenimpressa)

Diari de Setge del 26 de juliol de 1713 (dia 2)

Full volander de l'Onze durant el franquisme


Aquests dies passats, l'afer de l'ERO de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la convocatòria de vaga, ha posat de relleu els pitjors vicis del nostre sistema polític. També, el motiu fonamental pel qual no podem esperar indefinidament el moment ideal per fer el pas de trencar la dependència d'Espanya. Sí, amics i amigues, continuo, continuem tenint pressa, molta pressa. Aquí hi ha molta gent patint. I tots sabem que l'única manera d'acabar-ho és disposar dels nostres propis recursos d'una punyetera vegada i escapar per sempre del xantatge espanyol. És cert que en aquest cas es barregen també molts altres elements relacionats amb el nivell d'eficiència dels recursos esmerçats als mitjans públics, sobre el mantra de la suposada bondat de la gestió privada envers la pública, de l'existència o no de pessebres, de si cal que la crisi acabi amb els privilegis dels de dalt primer o han de pagar els de la base, com sempre. Tot això és dens i complex. Manifesta, naturalment, una lluita d'interessos. Però, més enllà, també posa de relleu la principal amenaça (a mi em sembla que la única real) de fer malbé el nostre camí cap a l'emancipació nacional.

Espanya està jugant a fons la carta de l'asfíxia econòmica i la humiliació de les nostres institucions. I això hi ha una part important del país que, legítimament (ara no em refereixo al filibusterisme indecent dels voltors ideològics i nacionals que assetgen permanentment) no està en condicions de suportar-ho durant molt de temps. Resulta patètic comprovar una vegada més, en aquest cas, allò que aquest bloc ha denunciat des del primer dia de la seva existència (i van més de tres anys): no pot ser que els independentistes ens acabem menjant la responsabilitat de les actuacions de gestió de la misèria que provoca la pervivència de l'autonomisme. Senzillament, perquè cremarem els qui encapçalen a hores d'ara el procés sense ni tan sols haver començat a donar les passes més compromeses i arriscades, les que reclamen més unitat. És exactament l'escenari de lluita i divisió interna que volen els nostres adversaris: només cal veure com, de La Razón a Intereconomía, han xalat d'allò més amb la possibilitat que Televisió de Catalunya vagi a una vaga de 48 hores justament durant una de les Diades més importants de la història del país. Sí, tenim pressa, molta pressa. Pregunta i data el més aviat possible.

Comentaris

 1. D'acord, si tens pressa, que tal ho tens demà? xD

  ResponElimina
 2. Tant de bo pogués ser avui divendres sense haver d´esperar demà dissabte pons00726. Hem hagut de mantenir-nos tossudament alçats durat tres-cents anys per arribar fins on som avui per més que tots els unionistes espanyols d´aquí com tu us hi oposeu i ara sí que no fallarem. Et recomano vivament una visita al BORN CC que ben segur estovarà el teu cor espanyolista.

  ResponElimina
 3. És allò d'acceptar la realitat i no fer-nos un país de somnis impossibles.
  Hem d'acceptar que a tot arreu i a casa nostre també, hi ha de tot. Una altra cosa és acceptar la corrupció com una norma de vida, com a Espanya. Sí, a Espanya la corrupció és norma. Aquí, no. Però, d'haver-n'hi n'hi ha.
  Ara bé, que a ca TV3 els treballadors diguin que volen fer vaga a la Diada, ho trobo tan desqualificable com aquella dels Mossos que em sembla que feien vaga parlant en castellà o alguna cosa així. Trobo que ells mateixos es compliquen la vida miserablement. Tampoc no entenc per què no van acceptar una proposta on no calia deixar de renovar tants interins. Rebaixaven el sou dels més qualificats, crec, i a canvi d'això els permetia seguir amb una feina molt preuada. El que m'emprenya una mica d'aquesta vaga de TV3, que ja s'està fent amb petites parades, és que els seus treballadors es creguin que són classe intocable. No per ser una criatura molt ben cuidada, has de caure a la misèria de convertir-te en un nen mimat i consentit.
  Per altra banda, demostren ser molt poc comprensius ni solidaris amb ningú dels qui estan passant misèria de la grossa per la mateixa causa. Podrien netejar-se una mica la boca recollint diners cada mes pels qui ja no tenen res per posar-se a l'estomac. Si no fan alguna cosa que els netegi la cara, per mi, ja han acabat la meva simpatia. Em quedo sense veure cap TV, que tampoc no fa cap mal...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)