En les dures rampes del nostre Tour particular (#Procés)

Aldover (Baix Ebre)
Com cada any el Tour de França ens assalta les tardes de juliol, a l'hora de la migdiada. És sense dubte un dels grans esdeveniments esportius de l'any, particularment en un estiu com el present, sense Mundial de futbol ni Jocs Olímpics. En aquesta edició no hi estic gaire al cas. Però perdoneu que, aprofitant-ho, torni amb un símil d'un apunt publicat fa uns dies: em vaig agradar a mi mateix i volia aprofundir-hi. Recordar les etapes mítiques d'alta muntanya al Tour (per cert, grandíssima tasca de les assemblees locals de l'ANC, omplint d'estelades el pas de la ronda gal·la pels Pirineus!) m'ha portat al cap una imatge que em sembla molt aplicable al moment actual del procés sobiranista. En els ports de categoria especial, quan arriba el moment decisiu, l'aspirant que troba prou força a les cames ataca amb totes les seves energies, sigui per guanyar aquella etapa de prestigi, sigui per atacar la classificació general.

L'arrencada és brutal. I aleshores els perseguidors han d'intentar agafar-li l'estela per a no despenjar-se. Aquells moments, normalment alguns segons, són decisius. Si els de darrera aguanten, qui va al davant difícilment pot aguantar un esforç continuat, de molts quilòmetres, per deixar-los enrera. Si no resisteixen l'esforç, si aixequen el peu, l'escapat pot iniciar aleshores en solitari la seva ruta cap a la meta a d'alt del port. L'11 de setembre de l'any passat va ser l'arrencada. Potentíssima. D'una força descomunal. Passats els primers segons de confusió, l'establishment català va saltar, pedalant amb tots els mitjans, per perseguir el sobiranista escapat. Des d'aleshores, s'ha mantingut enganxat a roda. Les eleccions del 25-N, fins i tot, li van permetre albirar la possibilitat de frenar definitivament l'avançada. Però no ha estat així. Passen els mesos i la demoscòpia científica i la casolana, la del dia a dia, la del bar i l'oficina, demostren que el procés va endavant perquè no hi ha cap altra alternativa viable. I ens tornem a mobilitzar massivament al Concert per la Llibertat. I en la Via Catalana. I els nostres perseguidors exhausts i desmoralitzats per la nostra constància comencen a despenjar-se definitivament. No poden. I encarem les darreres rampes que ens separen de la victòria.

Comentaris

  1. Sí, està molt be la comparativa, molt bona.
    Hi hauríem d'afegir en Miquel Poblet, ciclista d'alta competició, que en època ja llunyana i sense cap mena de dopatge, ho guanyava tot. Serien el parell Mas-Junqueras actuals. Però, alerta!, que posats a deixar-nos engullir per una desmemoria provocada per immediateses i trivialitats, ja no recordem gens ni mica les proeses fent cims d'arreu del món, sobretot dels Himalaies, el trio format per Jordi Pons, Anglada i Civis! Aquests mereixen que algú amb més possibilitats els faci un reconeixement molt clar. I, sobretot, molt per damunt de tot, que els actuals periodistes de nova fornada aprenguin una mica d'història abans de comentar coses tan plenes d'ignorància.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)