Ves al contingut principal

Canvi de plans, accelerem: 26 de gener de 2014? (#Consulta2014)

Diari de Setge del 2 d'agost de 1713 (dia 9).

Concert per la Llibertat
Durant les darreres setmanes semblava consolidar-se un calendari que situava la Consulta sobre el futur polític de Catalunya en la molt plausible data del 14 de setembre de 2014. Tot i semblava acompanyar. Desgraciadament, els nostres enemics també juguen en l'escaquer. Aquesta setmana, en un pas de rosca més en el camí de l'asfíxia premeditada de la ja a hores d'ara menys que Gestoria, el govern espanyol ha fixat el límit de dèficit de la Generalitat per a aquest any en un l,58% i en l'1% per a l'any vinent. Aquest fet fa definitivament inviable la presentació dels comptes per a aquest any i obliga a una reorientació molt important dels pressupostos per al 2014. Està clar que els de l'any vinent han de ser els darrers de la Catalunya autònoma i que cal elaborar-los pensant només tot just en els primers mesos: serà impossible exhaurir-lo sencer, si és que es vol evitar, com és absolutament imprescindible, el càstig de la gent amb noves retallades que provocaran més dany als més desafavorits i que contribuiran a ensorrar una mica més l'economia catalana, radicalment deprimida.

Cal, doncs, prémer l'accelerador. La cosa podria/hauria d'anar de la següent manera: l'Onze de Setembre la Via Catalana assoleix un nivell de mobilització popular encara superior a la de l'any anterior, amb uns efectes molt notables en l'opinió pública. Durant les setmanes posteriors el Gran Timoner aprofita per anunciar (en el marc del Pacte Nacional pel Dret de Decidir) la data i la pregunta de la Consulta per al 26 de gener de 2014, gairebé quatre mesos abans de les eleccions europees. Sí, heu sentit bé, el destí ha volgut que aquesta data mítica s'escaigui l'any vinent justament en diumenge. I el resultat del referèndum, a la vista de la voluntat indissimulada d'Espanya de fer-nos desaparèixer del mapa, només podrà tenir dos resultats: la victòria del sí, com el 26 de gener de 1641 els catalans van guanyar la Batalla de Montjuïc als terços castellans; o la del no, com el 26 de gener de 1939 les tropes franquistes van entrar a Barcelona. Cara o creu. Però això s'accelera tot plegat i com gairebé sempre, és perquè ells mateixos, els espanyols, ens obliguen.

Comentaris

  1. Tot i que ens agradaria, això no passarà; encara hi ha una certa covardia intrínseca a la nostre classe política i esperaran al darrer moment, si es que mai es decideixen. La llei de consultes (aquella que deien que podia haver estat llesta al juliol o al setembre) ara diuen que es promulgarà cap al desembre; el TC la suspendrà 5 mesos (maig 2014) i després indefinidament. Per tant el desembre, després de la suspensió, ja no cal esperar més: llei o decret obligant a ingressar tots els impostos a l'agència catalana, eleccions plebiscitàries, llei rebutjant el tribunal constitucional (per partidista i anticonstitucional) amb submissió als tribunals internacionals, ratificació de la sobirania i Declaració d'Indepedència Unilateral Formal (DIUF), i tot això no serà en menys d'un any. Després vindran les mobilitzacions per fer front als colpistes però llavors ja no podem perdre.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…