Canvi de plans, accelerem: 26 de gener de 2014? (#Consulta2014)

Diari de Setge del 2 d'agost de 1713 (dia 9).

Concert per la Llibertat
Durant les darreres setmanes semblava consolidar-se un calendari que situava la Consulta sobre el futur polític de Catalunya en la molt plausible data del 14 de setembre de 2014. Tot i semblava acompanyar. Desgraciadament, els nostres enemics també juguen en l'escaquer. Aquesta setmana, en un pas de rosca més en el camí de l'asfíxia premeditada de la ja a hores d'ara menys que Gestoria, el govern espanyol ha fixat el límit de dèficit de la Generalitat per a aquest any en un l,58% i en l'1% per a l'any vinent. Aquest fet fa definitivament inviable la presentació dels comptes per a aquest any i obliga a una reorientació molt important dels pressupostos per al 2014. Està clar que els de l'any vinent han de ser els darrers de la Catalunya autònoma i que cal elaborar-los pensant només tot just en els primers mesos: serà impossible exhaurir-lo sencer, si és que es vol evitar, com és absolutament imprescindible, el càstig de la gent amb noves retallades que provocaran més dany als més desafavorits i que contribuiran a ensorrar una mica més l'economia catalana, radicalment deprimida.

Cal, doncs, prémer l'accelerador. La cosa podria/hauria d'anar de la següent manera: l'Onze de Setembre la Via Catalana assoleix un nivell de mobilització popular encara superior a la de l'any anterior, amb uns efectes molt notables en l'opinió pública. Durant les setmanes posteriors el Gran Timoner aprofita per anunciar (en el marc del Pacte Nacional pel Dret de Decidir) la data i la pregunta de la Consulta per al 26 de gener de 2014, gairebé quatre mesos abans de les eleccions europees. Sí, heu sentit bé, el destí ha volgut que aquesta data mítica s'escaigui l'any vinent justament en diumenge. I el resultat del referèndum, a la vista de la voluntat indissimulada d'Espanya de fer-nos desaparèixer del mapa, només podrà tenir dos resultats: la victòria del sí, com el 26 de gener de 1641 els catalans van guanyar la Batalla de Montjuïc als terços castellans; o la del no, com el 26 de gener de 1939 les tropes franquistes van entrar a Barcelona. Cara o creu. Però això s'accelera tot plegat i com gairebé sempre, és perquè ells mateixos, els espanyols, ens obliguen.

Comentaris

  1. Tot i que ens agradaria, això no passarà; encara hi ha una certa covardia intrínseca a la nostre classe política i esperaran al darrer moment, si es que mai es decideixen. La llei de consultes (aquella que deien que podia haver estat llesta al juliol o al setembre) ara diuen que es promulgarà cap al desembre; el TC la suspendrà 5 mesos (maig 2014) i després indefinidament. Per tant el desembre, després de la suspensió, ja no cal esperar més: llei o decret obligant a ingressar tots els impostos a l'agència catalana, eleccions plebiscitàries, llei rebutjant el tribunal constitucional (per partidista i anticonstitucional) amb submissió als tribunals internacionals, ratificació de la sobirania i Declaració d'Indepedència Unilateral Formal (DIUF), i tot això no serà en menys d'un any. Després vindran les mobilitzacions per fer front als colpistes però llavors ja no podem perdre.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)