Derrotar-nos des de la humiliació (#procés)

Diari de Setge de l'11 d'agost de 1713 (dia 18).

Les paraules d'Enric Millo després que el Govern espanyol fixés un límit de dèficit de l'1,58% per al que queda de 2013 i de l'1% per a tot el 2014 són il·lustratives de quina és la gran avinguda per la qual l'Estat espanyol ha decidit transitar en la seva ofensiva contra el procés sobiranista a Catalunya. Es tracta d'una ofensiva argumental per terra, mar i aire que anirà a més en els propers mesos. Cal desacreditar-nos per totes les vies possibles. Afectant la nostra moral col·lectiva. Desanimar-nos. La situació dantesca de Catalunya es deu, diran de totes les maneres possibles, a la nostra intrínseca (i afegirien, també, corrupta, però és fotut per comparació amb ells) incapacitat per administrar-nos. No sabem gestionar l'autonomia; imagineu-vos un Estat independent! Han d'impedir-ho pel nostre bé. La insolvència dels catalans (i en això en Duran intervindrà sempre que calgui per culpar el Tripartit de tot plegat) és totalment general, a dreta i esquerra. És el nostre despilfarrament el que ens ha deixat en la situació actual, en la qual no som capaços ni tan sols de fer front al pagament dels serveis socials fonamentals.

Fixeu-vos que, sempre que tenen oportunitat de fer-ho, al Congreso o als mitjans de comunicació (arribant al paroxisme del desvergonyiment intel·lectual i moral) ja fa mesos que ens diuen que és Espanya la que està sostenint econòmicament Catalunya. Preparen l'escenari per a ells definitiu: la intervenció de l'autonomia. Tot indica que la portaran a terme (Montoro ja ens ha amenaçat en aquest sentit directament unes quantes vegades) no pas per una motivació d'insubordinació política, sinó "obligats" per la fallida de la Generalitat i el nivell de dèficit de la institució. Fins al moment d'actuar, qualsevol mesura o proposta politica de les institucions catalanes serà valorada també en termes econòmics. Mentre l'Estat espanyol augmenta d'un 15% el pressupost de defensa no li tremolarà la mà a l'hora de "denunciar" el malbaratament que suposaria la celebració d'una Consulta sobre el futur polític de Catalunya. Aquesta és la gran bretxa que han començat a treballar per abatre les nostres muralles. Convé ser-ne ben conscients.

Comentaris

  1. També cal pensar que el nou sistema de finançament es retardarà i l'Estat ja ha dit que no donarà més recursos a les CCAA. Com a molt podran pujar més els seus tributs. Més espoli. I un fet preocupant que potser mereix dedicar-hi un apunt, els fons de cohesió de la UE entre el 2006-2010 minvaren 17.028 ME i l'espoli va crèixer 17.472 ME. L'Estat espanyol necessita rapinyar per mantenir el seu model econòmic. El 2014 s'acaben els fons de cohesió, Espanya passarà a ser contribuent neta a la EU (que després d'ampliar-se invertirà a altres països amb menor renda i infraestructures). I Rajoy ha anunciat reforma fiscal. Endevinem d'on sortiran aquells diners que la EU deixarà d'aportar?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)