Enviem-los en Navarro (#ésdiàleg)

Diari de Setge de l'1 d'agost de 1713 (dia 8).

Em penso que alguna vegada ja ho he escrit aquí. Avui ho tornaré a defensar molt seriosament. Joan Herrera diu que no n'hi ha prou amb la carta del Gran Timoner al president de plasma, que hem de passar per la humiliació de fer la petició de tràmit al Congreso de los Diputados espanyol. Estic a favor de complaure tothom. Sobretot, perquè ningú tingui l'oportunitat de despenjar-se amb els clàssics arguments de mal pagador. Així que, sí. Anem properament a la cambra alta espanyola a demanar l'autorització per celebrar la Consulta. Però deleguem tots els poders de representació del Parlament de Catalunya en la nobilíssima figura del cap de llista socialista Pere Navarro. Que defensi ell la petició. Perquè són els qui creuen encara en la possibilitat de l'entesa amb Espanya els qui han d'anar a parlar-hi. I qui diu parlar, vol dir, a rebre els improperis i les escopinades a la cara que ens dedeicaran els diputats espanyols quan anem a fer la petició.

Però la comissió especial que el Parlament de Catalunya ha d'atorgar a Pere Navarro com a principal líder unionista seria, per damunt de tot, especialment indicada perquè comprovés que aquestes perles no provenen només de la sempre atàvica dreta espanyola que es mou a la recerca d'un nou statu quo preconstitucional. No. No només. El rebuig i el menysteniment els trobaria també  el gran Navarro en els seus correligionaris del PSOE, amb els quals hauria de gestionar una negativa directa i radical a la seva petició de consulta acordada. Sí, amics i amigues, portar el líder socialista català tindria uns efectes pedagògics extraordinaris. No som els independentistes els qui hem d'anar a demanar permís, sinó els qui continuen volent enganyar el poble (cada vegada amb menys èxit, tot sigui dit) amb fórmules de relació política entre Catalunya i Espanya que saben perfectament que els nostres veïns i dominadors no acceptaran mai. Provem-ho, no?

Comentaris

 1. Els "companyeros" de Navarro ja van enviarlo a cagar a la via al congres de Granada. No es va aprovar res del que el PSC proposava.

  ResponElimina
 2. http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-1977-10734
  autodeterminació externa

  http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/constitucion.t3.html#a81
  "Artículo 81
  1. Son leyes orgánicas las relativas al desarrollo de los derechos fundamentales y de las libertades públicas, las que aprueben los Estatutos de Autonomía y el régimen electoral general y las demás previstas en la Constitución."

  http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/constitucion.html
  "SECCIÓN 1. De los derechos fundamentales y de las libertades públicas" del 15 al 29
  en cap posa autodeterminació ni res, per tant

  "Artículo 82
  1. Las Cortes Generales podrán delegar en el Gobierno la potestad de dictar normas con rango de ley sobre materias determinadas no incluidas en el artículo anterior."
  Rajoy mateix podrà fer com Cameron, per tant, ni congreso ni majoria absoluta ni res de res

  ResponElimina
 3. Aquesta vegada no estic d'acord. És un que vol la submissió de Catalunya i per tant, acabaria fent acords en contra de la sobirania de Catalunya. En aquells que es diuen català i espanyol alhora, el sentiment d'espanyol domina el primer.

  ResponElimina
 4. Al Navarro el tindríem d'enviar a pastar fang, potser l'hi quedaria alguna figureta bonica i tot i la podria vendre millor que el put*federalisme que predica.
  Amen.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)