Escalfant la #ViaCatalana (I): Terres de l'Ebre

Diari de Setge del 14 d'agost de 1713 (dia 21).

11 de Setembre de 2012Arribem com sempre en aquestes dates d'agost al poble on tenim casa familiar i passem la major part dels dies d'estiueig. És a la comarca del Baix Ebre. Políticament, ha evolucionat en pocs anys d'una manera senzillament bestial. Diria que a un ritme frenètic. Més encara que el del país en el seu conjunt. Perquè us en féu una idea, encara l'any 1999, per festes majors, onejaven als carrers de la vila bandoleres que alternaven l'estanquera amb les quatres barres. Només a l'Aragó d'aleshores encara es veia una cosa semblant. L'alcaldia del municipi era aleshores a mans del Partido Popular, en perfecta successió durant vint anys de la batllia dels temps del franquisme. Fixeu-vos que us en parlo de fa només catorze anys. Doncs bé, el passat 25-N, a les eleccions al Parlament de Catalunya, CiU va ser la força més votada amb el 33,5% dels sufragis i ERC la segona amb el 18,26%; la CUP va sumar un 4,56% i encara alguns més Solidaritat. En conjunt una àmplia majoria absoluta (57,6%), amb un creixement del sobiranisme (no compto ICV) des de les eleccions anteriors (comptant Solidaritat i Reagrupament el 2010) d'un 15,3%. Espectacular.

He esperat a inscriure'm a la cadena a aquests dies comptant que podria fer-ho amb els amics del poble. Escolto que un responsable de l'ANC diu que a les Terres de l'Ebre cal cobrir 70 km de Via Catalana. Són 70.000 persones per a una població total de 190.000. El repte més gran, doncs, de tota l'organització de la cadena humana. Ahir ens varem començar a apuntar a través del web de l'Assemblea. En poques hores, disset. Esperem arribar a molts més del poble. Serem al tram 64, entre l'Aldea i Camarles, davant per davant de les restes trinxades d'una antiga discoteca mítica a la comarca. Encara ens falta gairebé un mes exacte per a la cadena. Cal fer molta propaganda. Sí, tot i que sembli impossible, encara hi ha gent que només ha sentit campanes, però no sap ben bé de què va. Ens resten encara molts dies per davant per anar engruixint-la a base de noves baules. Aquí hi ha tants o més o motius, també lo riu, per sumar-s'hi. I, per primera vegada ho farà amb més facilitat gent a la qual desplaçar-se fins a Barcelona, on sempre organitzem els grans esdeveniments, resulta massa complex. Es flaira en l'ambient. Anem bé, molt bé.

Comentaris

  1. Granollacs, jo també m'he apuntat a les Terres de l'Ebre (concretament a la Ràpita, mal dita oficialment Sant Carles de la Ràpita). Aprofitarem per passar-hi el dia, anar a fotre-mos un bon dinar i veure els amics d'allà.

    ResponElimina
  2. Això està anant de meravella! Per aquí diuen que en Rajoy o JM Asnarico han muntat el sidral espanyol dels gibraltarenys per distreure l'atenció vers això del Bárcenas i de Catalunya. Maniobres de distracció, diuen. Però a qui distrauran! Si tothom hi està posat fins el coll. Uns, perseguint el PP; naltros, la nostra independència.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)