Escalfant la #ViaCatalana (II): maniobres nervioses

Diari de Setge del 15 d'agost de 1713 (dia 22).

11 de Setembre de 2012
La millor prova que anem bé, però molt bé, són les estranyes maniobres que realitza aquests dies el camp dependentista. Quan falta ja menys d'un mes per a l'esdeveniment, els nervis són patents. En el dia de la marmota perpetu en què viuen han començat les mateixes maniobres que vivíem fa exactament un any. Aleshores la cosa anava sobre el desdibuixament del sentit de la manifestació de l'Onze. Ara, sobre la petició de rebaixar el sentit de la convocatòria de la cadena humana de l'11-S. Duran, de viatge per Sudamèrica encara en representació d'Espanya (ofenent, directament, la majoria dels seus electors), ha enviat aquests dies el seu palanganer Josep Maria Pelegrí a incendiar el debat. Es tracta de demanar que, després que 300.000 persones s'hi hagin apuntat i mesos i mesos de feta i publicitada la convocatòria en uns termes molt concrets, ara, precisament ara, s'hagi de canviar el motiu de la Via Catalana. En realitat, hem d'agrair-los l'intent de ficar-nos el dit a l'ull per la publicitat que fan de la cadena. Encara que sigui per no restar-hi al marge d'un esdeveniment que saben serà multitudinari i que els deixa fora de joc.

El diari comtal va cobrir amb la seva artilleria tota l'operació. Podríem dir sense por a exagerar que La Vanguardia ha decidit cremar les naus de la seva viabilitat com a negoci en caiguda lliure i apostar-ho tot pel candidat Duran com a líder del dependentisme. L'altre dia, la portada recollia les declaracions del cerillo contra la possibilitat de noves retallades després del marge de dèficit imposat per Madrid com si fos el mateix president de la Generalitat. Em va semblar francament impressionant. Fa pocs dies, el diari comtal, després d'haver evitat durant tres mesos parlar de la cadena sota cap circumstància, es llançava a una operació de suport a la carta del Conseller Pelegrí amb una notícia sense signar per ningú en concret (la redacció), afirmant que ICV i UGT se sumaven a la petició de rebaixar els objectius de la Via Catalana. Es tractava, simplement, de fer un poti-poti de la carta amb declaracions anteriors dels líders de la coalició i el sindicat dient que ells se sentien més còmodes en la defensa del Dret de Decidir que directament de la independència. Sé que vaig amb retard, però us recomano l'anàlisi dels fets que en feia a l'Ara n'Àlex Rodríguez. En tot cas, intoxicacions tan barroeres com les del diari portaveu del Pont Aeri demostren que anem bé, però molt bé. Estan nerviosos. Molt.

Comentaris

 1. És evident que anem bé!
  Sí, no hi a dubte, perquè tenim la raó. Una altra prova, és la de la descomposició sobtada de la ex-nostra Muriel. Sí, la Muriel Casals. Ara, ens ha sortit proposant que caldria que allò d'aquell Referèndum -del que ja ningú no se'n recorda- es fes per tot Espanya. Per allò de que tots comptem... Descomposició d'estiu? Li pesa a sobre alguna amenaça? Ves a saber. El cas, és que tots els qui hem fet alpinisme, sabem que sempre hi ha un moment previ a l'ascens en què algú es tira enrere. Ja ho deia el General Villarroel, segons Sánchez-Piñol, que calia saber destriar els qui s'hi jugaran la vida dels qui no.
  En canvi, respecte d'en Duran-Lleida, trobo que ja no representa cap mena de problemàtica. És un destorb pel bon govern del país, sí. Però, tothom ja sap de quin peu calça, junt amb la seva guàrdia. Que sigui feliç servint España. En canvi, la nostra Muriel, home, doncs, em sap greu per ella.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Llegeix be el que va dir la Muriel, Ramon.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)