Escenaris (II): la via basca

Diari de Setge del 19 d'agost de 1713 (dia 26).

Diari de Setge
Cal preveure que les properes eleccions europees del 25 de maig de 2014 (potser vaig massa enllà, davant les incerteses dels propers mesos), sigui amb una potent candidatura unitària que ara (tot i les patums que l'avalen) sembla difícil de consolidar, sigui amb les tradicionals coalicions de cadascun dels partits amb altres forces nacionalistes peninsulars, encara més en el context de la baixa participació que és habitual a aquest tipus de comicis, pot provocar un resultat espectacular de les candidatures sobiranistes catalanes. Després de la propera Diada constituirà un seriós avís a l'Estat espanyol, que posarà novament negre sobre blanc allò que les enquestes ens diuen des de fa tres anys: que la majoria per l'Estat propi a Catalunya creix i es consolida. Aquesta percepció, combinada amb el bloqueig de la celebració de la Consulta (el govern espanyol ja haurà tancat totes les vies de negociació, i el Tribunal Constitucional a les seves ordres, suspès la nova legislació catalana) pot portar a la convocatòria d'eleccions plebiscitàries per part del president de la Generalitat.

En aquest context, no és gens descartable que el Partido Popular tingui la temptació d'aplicar (ens ho avisen aquests dies des de les Noves Generacions de Sant Cugat del Vallès) la via basca d'il·legalització de partits. En aquesta línia, els darrers nomenaments de jutges per al Constitucional avalen la conformació d'un màxim tribunal estretament afí a les tesis del govern espanyol, capaç d'avalar jurídicament qualsevol de les seves decisions, per dràstiques que siguin pel que fa al plet català. Com ara, que els partits que defensen posicions que constitueixen un atemptat a la Constitució poden i han de ser il·legalitzats. Es tractaria d'una aposta arriscada i difícilment sostenible en el temps. La celebració d'unes eleccions en aquestes condicions plantejaria múltiples incerteses, començant per la convocatòria i arribant a la materialització enmig de les protestes de la majoria política exclosa, que caldria fer viables amb l'exèrcit o un gran desplegament policial al carrer. Donaria peu, això sí, a la constitució d'un Parlament de Catalunya totalment controlat pel dependentisme i a posar tota l'estructura pública de la Generalitat al servei del salvament de la unitat d'Espanya.

Comentaris

 1. Si arribés el cas s'hauria de demanar el vot nul, mitjançant una papereta on posés "Independència!". Com explicarien davant d'Europa un 60% de vot nul?

  Només amb la violència poden aturar el procés. I si usen la violència, automàticament han perdut.

  ResponElimina
 2. Per la repressió no es va enlloc. Ara, els del PP es troben per primera vegada que no els funciona allò del "cállate!". Per això munten sidrals demencials com això de Gibraltar, per distreure el país i exaltar-lo a favor seu.
  Però, anant al tema d'avui, el què no podem permetre és caure en disfuncions mentals com la de cedir integritat permetent que ens votin si volem independència. És demencial pensar que la resta d'Espanya hi té dret a opinar sobre el què hem de fer. Demencial!
  Pel què fa mi, això de les eleccions de la UE, ho trobo tant distant com preocupar-me d'altres problemes vitals del món i dels que no en puc fer res. Com puguem ser independents, tota aquesta barreja de partits en autèntica contradicció, trobo que ja ho anirem aclarint més assossegadament.
  Ara, el que és ara mateix, el què tenim a l'olla, és si hi haurà unes altres eleccions anticipades o no. Pel novembre. CDC se separaria definitivament (repercutint a la UE) d'UDC, i ERC faria coalició amb CDC. Plebiscitàries?

  ResponElimina
 3. Som aquí, tossudament alçats
  http://comtessaermessendadecarcassona.blogspot.com.es/2013/08/som-aqui-tossudament-alcats.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)