Majories i pluralitat (#Mitjans)

Diari de Setge del 10 d'agost de 1713 (dia 17).

Salou
N'hi ha prou amb fullejar qualsevol enquesta sobre el consum dels mitjans de comunicació a Catalunya per observar l'extraordinària pluralitat de l'oferta informativa al nostre país. És un fet del qual cal enorgullir-se. Tant en l'eix social com en el nacional, els catalans disposen de mitjans digitals, escrits, radiofònics i televisius de tota mena als quals adreçar-se. Es pot viure perfectament només informant-se en mitjans d'esquerra o de dreta, espanyols o catalans. Francament, haver d'escoltar les històries que difon Espanya permanentment sobre la manca de pluralitat i l'adoctrinamnet a Catalunya és francament kafkià. Pocs territoris com el nostre deuen oferir un panorama informativament més variat. De Madrid estant, per exemple, deu ser francament difícil informar-se fora de l'àmbit de l'espanyolisme, sigui de dretes o d'esquerres. El panorama general, doncs, és indubtablement plural. També cal que ho siguin internament els mitjans públics, perquè els paguem tots. Perfecte. Cal garantir també aquí la pluralitat.

Però avui m'agradaria comentar-vos la necessitat d'un matís que em sembla important. Manel Fuentes es va acomiadar fa algunes setmanes del gran magazín matinal de Catalunya Ràdio afirmant que no s'hauria perdonat fer un programa només per als de l'estelada. Molt bé noi, però cal tenir en compte que els de l'estelada, en aquests moments, som la majoria i també ens mereixem un respecte. Cert, els mitjans públics han d'acollir el parer de les minories. Però, fet això, el de les majories ha de ser majoritari. I moltes, moltes, moltes vegades, no ho és. Els que som independentistes de fa anys hem suportat mitjans dominats per la visió política de l'autonomisme majoritari durant molt temps. Ara només reclamem exactament el mateix: que allò que domina al carrer, també ho faci als mitjans de comunicació públics, especialment, a les tertúlies i espais d'opinió, on encara avui molt rarament els posicionaments de l'independentisme són majoritaris. Des dels mitjans públics cal respectar la pluralitat, sí, sense dubte, i tant. Però també cal respectar les majories existents a cada moment.

Comentaris

 1. No crec que a CatRàdio l'hagin fet fora per no ser gaire independentista, no crec. El què li ha passat a en Manel Fuentes és que ha ensopegat amb una pedra de la competència dita Jordi Basté. En Basté també entrevista gent de l'espanyolisme, sí. Però, no perd pistonada. Aquí és on rau el drama d'en Fuentes. No s'ha pogut desempallegar d'en Basté. Tinc entès que els de CatRàdio volien arrossegar tot l'equip de la RAC1 a la seva seu. Com que tenen una crisi galopant, no han pogut, gens ni mica. Ara, anar a una emissora pública fa por. Per què, si no, es van endur el Director de la RAC1 a CatRàdio? Per veure d'arrossegar audiència. L'antic Cap de programes de CatRàdio la va espifiar quan va voler competir contra la RAC1. Mai no és qüestió de competir per esgarrapar mai res, no! El què cal fer, és ser millor amb les teves funcions que tens atribuïdes. Hi havia una ràdio, SinfoRadio, que arrossegava molta audiència. Malauradament, tota la seva instal·lació es basava en una sola persona. Aquesta va morir i tot se'n va anar a n'orris. Va saber, però, trobar la clau d'un sector. Fa temps que CatRàdio ha perdut la seva clau.

  ResponElimina
 2. Sisplau la gramàtica: aquesta és grossa N´HI HA PROU AMB FULLEJAR..........

  Hi ha prou amb fullejar qualsevol enquesta sobre el consum dels mitjans de comunicació a Catalunya per observar l'extraordinària pluralitat de l'oferta informativa al nostre país.

  La llengua, és l'espina dorsal de la nostra nació, i és una incongruència que qui es declara independentista maltracti l'idioma.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Trobo que ja fa prou traient-se hores de són per mantenir aquest espai...

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)