Ara ja juguem davant del món (#Consulta2014)

Diari de Setge del 19 de setembre de 1713 (dia 57).

Via Catalana
La Via Catalana ha suposat (ho admet fins i tot un gran brigadista com en Josep Cuní) un abans i un després en el procés cap a la plena sobirania. Van sortir al carrer uns quants centenars de milers de catalans més que un any abans i ho van fer sota una convocatòria que deia clarament (com tantes vegades havien reclamat els més impacients) "cap a la independència". Aquest creixement i l'accentuació de la potència inequívoca del missatge han fet veure de manera generalitzada les dificultats d'oposar-se fins al final a la Consulta. Molts opinadors del dependentisme a Catalunya, a partir del 12 de setembre, van abandonar ja la trinxera de l'oposició per terra, mar i aire a la Consulta (o per diferir data i pregunta), per començar a defensar directament el no. Avancem, doncs, i de quina manera! Aquests dies es parla d'un possible canvi d'estratègia per part del Govern espanyol del Partit Popular, sensible a la mala imatge que es projecta al món. Es tractaria de deixar que el Gran Timoner convoqués la Consulta i esperar que el Tribunal Constitucional de Pérez de los Cobos faci la feina suspenent formalment la cita amb les urnes.

Us avanço que no crec que aquesta alternativa sigui real. Sembla francament difícil que, fins i tot un home de plasma com Rajoy, assisteixi impassible a l'aprovació de la Llei de Consultes i resisteixi incòlume les crítiques de la Caverna mediàtica pel fet de no haver presentat recurs contra la mateixa norma legal. Crec que no passarà en cap cas (hi haurà recurs a la mateixa llei per impedir directament la convocatòria), però, si fos així, haurà arribat el moment que el Govern català desacati la disposició del Tribunal Constitucional i continuï endavant amb la convocatòria de la Consulta. La fotografia de la Guàrdia Civil precintant les urnes i impedint l'accés dels electors als col·legis seria demolidora per a la posicíó d'Espanya en l'àmbit internacional. Cal obligar Mariano Rajoy a fer un acte positiu, a donar l'ordre explícita d'aturar físicament la celebració de la Consulta. I els catalans haurem d'estar aquell dia en massa al carrer defensant el nostre dret a votar. Estic convençut que els efectes d'una jornada com aquesta a nivell mundial serien molt importants per consolidar definitivament el nostre procés cap a l'Estat propi i esdevindrien el millor aval a la Declaració Unilateral d'Independència que inevitablement haurà d'arribar tot just després.

Comentaris

 1. Ahir precisament, va saltar la notícia de que un organisme privat però d'àmbit mundial, va donar la quantitat total dels qui van fer la cadena de la Via Catalana: Més de dos milions de persones! Dos milions! No m'estranya gens que estiguin tan neguitosos. El mateix "cerillo" ja ha dit que ja no tornarà a escriure més al seu blog. Diu que sempre se li mal-interpreten les seves paraules. Nosaltres, que som uns indesitjables... perquè ell que en sap tan de tot, no!
  Això que comentes avui respecte de que en Rajoy vol deixar que passi l'inevitable i que la tempesta recaigui al TC, també ho he estat llegint i escoltant per diferents llocs. No deu tenir prou nassos per plantar cara. Sap que té les de perdre per tot arreu. El feixisme no té sortida de cap manera per on la vulguis aplicar. Sempre s'ha d'estrellar pel simple fet de que és un règim totalitari. Per tant, jo tampoc no hi veig cap altra sortida que la de plantar cara quan sigui prou madur el moment.
  Quan caurà la poma...? Ah...!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. encara creieu que el moment no és prou madur?

   el moment no tant sols ja és madur, sinó que la fruita està en el moment òptim

   Eliseu

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas