Continuem creixent, anem sumant (#EnquestaLV)

Diari de Setge del 7 d'octubre de 1713 (dia 75).

Torre d'en Corder (Tortosa)
Sé que vaig tard, però vull comentar encara alguna cosa sobre la famosa enquesta d'ahir al diari comtal. D'entrada, constatar la poca transparència del treball que elabora l'empresa Feedback i que ens presenta l'inefable Carles Castro, com sabeu, un prodigi d'imparcialitat dependentista. Totes les prevencions del món, doncs, amb uns marges d'error admesos en la pròpia fitxa tècnica que ho diuen tot. Res a veure amb GESOP i El Periódico, empresa demoscòpica i mitjà que pengen íntegres les respostes de les seves enquestes només uns dies després, per tal que cadascú en faci la seva valoració sobre les dades i les arts culinàries que s'hi han aplicat. També aquí el diari comtal actua amb la seva manca de transparència habitual. I, en aquesta oportunitat, ho fa transgredint totes les fronteres del desvergonyiment, presentant tot un paquet de preguntes referents a la Consulta a major glòria del que ells mateixos anomenaven en un dels titulars com "la tercera via de Duran". Poques vegades, com deia Vicent Partal ahir a twitter, tot un diari s'ha posat d'una manera més bèstia al servei d'un ex blocaire com el cerillo.

Fugint del partidisme i amb totes les prevencions que cal aplicar a una enquesta com la publicada al diari dels Godó, si ens la prenem al peu de la lletra, cal destacar extraordinàriament els resultats que apunta en cas d'eleccions al Parlament de Catalunya. La suma dels sobiranistes (CiU, ERC i CUP) s'enfila fins el 53,3%, el que suposa un augment de més de cinc punts respecte a les eleccions del 25-N (o de 4,1 si restem els resultats de SI aleshores). Simultàniament, els partits dependentistes (PSC, PP i C's) han passat d'un 34,9 al 32,1%, amb un descens en conjunt del 2,8%. Això significa que la diferència entre uns i altres ha crescut en més d'un any dels 13 punts justos del novembre de 2012 (14,3 si sumem Solidaritat) als 21,2 d'aquest moment. La solidesa de la majoria sobiranista és, doncs, incontestable. És un fet que xoca amb el creixement del no a la independència en la mateixa enquesta (un 38,2% difícil d'explicar, en contrast amb les dades anteriors) i que referma una idea: els dependentistes haurien de ser conscients que tenen moltes més possibilitats d'impedir una victòria del sí forçant una Consulta amb una majoria qualificada del 55% o més, que arriscant-se a unes eleccions plebiscitàries on els dos grans partits del país (CDC i ERC) tindran prou amb arribar a la frontera del 45% dels vots per obtenir una majoria absoluta que obriria les portes a la DUI. Ells mateixos.

Comentaris

  1. Avui, ja amb millors humors post-operatoris, he posat la RAC1 i he hagut de revisar quina emissora havia sintonitzat, de tant ultra espanyolista que he trobat sobretot en Màrius Querol. La pobre Pilar Rahola -que no m'ha agradat mai el seu estil cridaner- s'ha hagut de defensar de valent.
    Amb l'apunt d'avui fas la mateixa observació tàcita: Tot el Grup Godó s'ha bolcat de ple cap el dependentisme més carca, passat de raonaments i basant-se amb les lleis que cal preservar de qui ens té empresonats. Que no volen veure que això que està passant és una emancipació en tota regla del poble català!? Que no s'hi valen lleis repressores ni cap altres pretextos manipulats? Tot el Grup Godó està caient, o millor, s'està retratant talment com és de veritat: retro i carca. La mateixa 8TV crec que ja no se la mira ningú, de pur fàstic. Observo que gairebé no fan ni programes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)