Donar l'esquena al pitjor escàndol (#InformeUDEF)

Diari de Setge del 24 d'octubre de 1713 (dia 92).

Cadaqués (Alt Empordà)
Els darrers dies ocupen l'atenció dels mitjans els diferents afers de protocol que porten la humiliació de les nostres institucions a l'extrem i la liquidació per part del Tribunal Europeu de Drets Humans del nyap jurídic que emparava durant els darrers anys la política penal de l'Estat espanyol s'ensorra com un castell de naips. Passa gairebé del tot desapercebut els nous detalls que es coneixen sobre el fastigós afer de la publicació del famós informe de la UDEF durant la campanya electoral de les eleccions catalanes de novembre de 2012. Si no és des de l'habitual partidisme (en alguns àmbits del país més proper directament al sectarisme) resulta molt difícil d'entendre perquè els mitjans i les forces polítiques no es dediquen a una denúncia permanent d'aquest gravíssim afer. És un escàndol no ja gros, gros, gros, sinó megalàctic.

No se m'acudeix un fet més greu en democràcia que un govern maquinant obertament per alterar els resultats d'unes eleccions. Això és carregar-se l'essència mateixa del sistema. Perquè és això del que estem parlant. Les declaracions de Francisco Marco, el propietari de Método 3, han lligat la famosa conversa del restaurant la Camarga (la que va acabant lentament però sense remei amb la vida política d'Alicia Sánchez Camacho) amb moviments de l'entorn directe del presidente Mariano Rajoy, a través del totpoderós Jorge Moragas, per carregar contra les aspiracions electorals del President de la Generalitat. És normal que els mitjans espanyols no en diguin ni piu (estem parlant de la unitat d'Espanya i en aquest cas val tot), però, em pregunto, com és possible que nosaltres, des de tots els àmbits, no estiguem denunciant de dia i de nit un fet propi de república bananera que, en un entorn democràtic normal, faria caure qualsevol govern.

Comentaris

 1. Sí, penso el mateix.
  Les conclusions a les que vaig arribar és que volien desacreditar en Mas. Ho volien aconseguir a través del fill gran d'en Pujol. D'allà (?!) en volien extreure suc per ventilar que en Mas tenia diners amagats, d'entre altres coses del Palau. Davant d'aquest show, la sempre descarada Sanchez-Camacho, i curta de gambals, es deixa entabanar pel Moragas i graven indecències de les meravelles d'una ex-núbia d'aquest J. Pujol fill. L'embolic que munta la UDEF, la policia d'Espanya, és d'un nivell tal que, com que ja aconsegueixen que sigui incompressible, tot quedi arraconat, com si d'una criaturada es tractés.
  Mentrestant i paral·lelament, l'Oriol Pujol és acusat de tràfic d'influències. Tot per haver volgut defenestrar un correligionari que sí que feia trampes, encara que indemostrables.
  Aquest embolic passarà una vegada més a la història de les misèries espanyoles de voler desprestigiar un rival massa dur. Ep, que tampoc són sants de cap devoció!! Ara potser sí que han après a comportar-se. Potser!

  Segur que a hores d'ara, els grans serveis ultra secrets espanyols, la TIA personificada, ja deuen estar furgant dins les interioritats d'en Junqueras.... Poden dir el què vulguin, però això no és viure ni deixar viure. Encara que només fos per això ja n'hi hauria prou per voler-me'n sortir d'Espanya. És tot un estil de vida amb el que no hi puc ni vull compartir ni remotament.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas