Mentalitat d'esclau (#Europa)

Platja dels Eucaliptus (Delta de l'Ebre)


Diari de Setge del 13 d'octubre de 1713 (dia 81).

L'espanyolisme radical i el dependentisme català en tot el seu variat pelatge continuen refermant dia a dia el seu gairebé únic argument: la dificultat insalvable d'aconseguir un estatus internacional normalitzat (sense uns costos de transició pràcticament eterns) per a una Catalunya independent. Es tracta de posar-se, en tots els fronts en la pitjor de les hipòtesis i presentar-les sempre i sistemàticament com a segures. El més curiós del cas és que la pràctica totalitat de les suposades represàlies de la comunitat internacional contra Catalunya pel seu atreviment es derivarien de l'acció sistemàtica de boicot per part del Regne d'Espanya. Això vol dir, ras i curt, en la seva campanya d'opinió actual, que no podem plantejar el repte de la independència perquè anirien a per nosaltres amb tots els mitjans. No cal entrar en el pes que, efectivament, tindria la posició espanyola en el context internacional, tractant-se d'un país absolutament desprestigiat i considerant antecedents com els de la nul·la solidaritat internacional davant les actuacions dels governs argentí, equatorià o veneçolà contra els interessos econòmics espanyols.

Només cal fer-hi al respecte una consideració eminentment moral: de veritat que hem d'acceptar fer-nos l'harakiri, desaparèixer com a comunitat nacional, només perquè Espanya ens amenaça a través dels seus futuròlegs de fer-nos la vida impossible? Cosa que per cert, està per veure també perquè significaria, en primer lloc, autolesionar-se els propis interessos econòmics, i, en segon terme, ser prou fort per rebutjar les pressions que els interessos de tercers països a Catalunya acabaran posant damunt la taula. Però si, a pesar de tot, estem convençuts que això seria així, que ens faran la vida impossible, quin argument és aquest per deixar-se tòrcer. Perquè si ho fem, si reculem per por, si ens deixem perdre la batalla sense entrar en combat, no farem sinó confirmar la nostra feblesa i lliurar-nos al seu menysteniment perpetu. De fet, crec que un dels arguments importants de darrera hora que convencerà molts cap a la independència és la percepció, un cop esvaït el fum de les vies del mig, que si perdem els independentistes, l'alternativa serà una revenja sense límits. Un esclavatge perpetu. Lliures o morts.

Comentaris

 1. Jo fa temps que ho vaig començar a vendre en aquests termes, funciona prou bé.

  ResponElimina
 2. Als Srs. Granell, Joaquim Coll, Pere Navarro, Girauta, Jaume Duch, etc., caldria fer-los aquesta pregunta: si Espanya diu que vetarà Catalunya per sempre més a tots els estaments internacionals amb l'objectiu de fer-nos mal, com gosen defensar que ara ens mantinguem dins Espanya?

  ResponElimina
 3. Ens trobem davant del cop d'efecte definitiu, aquesta és la darrera oportunitat que se'ns obrirà al nostre davant per esdevenir un país lliure, i només tenim dues opcions, o continuem endavant, saltant tots els entrebancs que ens aniran posant, que seran molts i a voltes ens costarà encaixar-los, o pleguem per sempre més, però sabent, això si, que la repressió que ens durà llençar la tovallola, no tindrà res a veure amb la de fa 300 anys, tots els greuges que van haver de patir els nostres avantpassats, seran un joc de pati d'escola comparat amb el que ens oferirà l'estat espanyol pel segle XXI.

  ResponElimina
  Respostes
  1. ....... que la repressió que ens durà llençar la tovallola, no tindrà res a veure amb la de fa 300 anys, tots els greuges que van haver de patir els nostres avantpassats, seran un joc de pati d'escola comparat amb el que ens oferirà l'estat espanyol pel segle XXI......
   I aquesta repressió la patirem els independentistes, els dependentistes catalans, els votants del PPC i C's... i qualsevol espanyolista i feixista que visqui aquí, que ho tinguin en compte els votants del NO.
   Ecscanya castiga a qui viu a Catalunya, sigui o no sigui català.

   Elimina
  2. Exacte avi Joaquim, així doncs només ens queda una sortida, avançar amb pas ferm, i no desfer mai cap dels pasos donats.
   VISCA CATALUNYA LLIURE//*77

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)