Passeu i guaiteu l'armada de Castella (#supremacisme)

Diari de Setge del 15 d'octubre de 1713 (dia 83).

Blas de Lezo
Amb motiu de la celebració de la festa nacional espanyola, l'exèrcit dels veïns va oferir la possibilitat de visitar la fragata Blas de Lezo al port de Barcelona. Són uns autèntics catxondos. I qui és Blas de Lezo, us preguntareu amb raó la majoria. Ras i curt: entre altres coses, un heroi militar borbònic. Fou un marí basc al servei de la Monarquia espanyola (1689-1741) que, entre altres moltes accions, es va distingir en l'ocupació de Barcelona i en particular en la gran batalla de l'Onze de Setembre de 1714, durant la qual va ser ferit de bala al braç, que li quedà inútil per sempre més. Fa algunes setmanes (concretament el 18 de setembre) ja va ser objecte d'un homenatge al Congreso de los Diputados, amb l'aprovació per part del Partido Popular i UPyD d'una Proposición no de Ley sobre la reivindicación y difusión de la figura y valores del marino español Blas de Lezo y Olavarrieta. Un dels promotors de la iniciativa de recuperació de la seva figura, cristal·litzada actualment en una exposició al Museu Naval de Madrid amb motiu del 325 aniversari del seu naixement, molt pinxo, recordava pels passadissos del Congreso que ells si celebren el tricentenari d'una victòria.

L'actitud de promoció per part de l'Estat espanyol de la figura de l'almirall Blas de Lezo ens recorda plàsticament qui són els vencedors i quins els vençuts: el mític coronel Sebastià Dalmau, heroi de la lluita contra el bloqueig marítim borbònic de la ciutat de Barcelona al llarg del setge de 1713-1714, no serà objecte d'exposició al Museu Naval de Madrid ni rebrà homenatges al Congreso. El Regne d'Espanya és hereu i beneficiari de la victòria borbònica d'ara fa tres-cents anys i no se n'amaga. Ben al contrari, llueix amb orgull els seus herois. Que van ser-ho a costa de la nostra sang. Els exhibeix sense cap mena de concessió a la reconciliació. Que, a més, aprofiti el Dia de la Hispanitat per passar-nos-ho pels morros al mateix port de Barcelona és una demostració més de fins a quin punt, aquesta presó a la qual ens volen perpètuament aferrats ens és aliena. I de com no estan disposats a fer un sol pas enrere en el procés d'assimilació i anorreament del nostre país. Nosaltres mateixos.

Comentaris

 1. L'Aznar deu ser un descendent d'aquest geni naval dels Borbons.
  Que encara vinguin a provocar demostra que són incapaços de digerir les seves malifetes; que encara no n'han obtingut la serenitat que cal per pacificar-se del seu mal esperit. Saben que són uns mal nascuts i no poden ni saben reconciliar-se honestament. No volen.
  Són endogàmics a través de les seves generacions. I van perpetuant els seus defectes eternament. Quan vaig haver de fer la mili, en plena revolta de l'ETA, em va venir un tinent culte i civilitzat, demanat-me que el passés a l'altra banda dels Pirineus. Òbviament em vaig fer el boig. Durant la conversa, em va arribar a dir que n'estava fart dels militars. Que estava rodejat de militars per tot arreu de la família. Que si no en volies ser, et titllaven de traïdor, mariconàs, etc. No tenies més remei que passar per l'adreçador. Li vaig desitjar molta sort en la fuga i que ja ens veuríem quan volgués. Mai va aparèixer per enlloc. Aquesta gent són un germen dinàstic de mala sang.

  En fi, no cal seguir. Acabo de tornar del cirurgià i estic content perquè ja començo el període de recuperació. No vull posar-me de mal humor. Aquesta gent ja comença a ser un malson del passat i prou.

  ResponElimina
 2. http://www.grandesbatallas.es/batalla%20de%20cartagena%20de%20Indias.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas