Radiografia dels moments decisius (#procés)

Diari de Setge del 29 d'octubre de 1713 (dia 97).

Barcelona
La mobilització d'aquests dies per part del Govern espanyol (activa campanya d'humiliació protocol·lària) i, sobretot, del dependentisme català, dins la qual el famós editorial del diari comtal (que esmenta setze vegades el terme moderats i cap l'expressió dret a decidir) seria l'exponent més excels, demostra que estem arribant al primer moment àlgid del full de ruta del procés. Tots aquests moviments, especialment, els dels dependentistes d'aquí, responen clarament a l'intent d'evitar, per terra, mar i aire, la fixació d'una pregunta clara per al 2014. De fet, l'acord entre CDC, UDC, ERC, ICV-EUiA i la CUP per a una pregunta binària sobre la independència formulada el proper 14 de setembre constituirà el primer dels tres moments decisius que ens esperen. Digueu-me optimista, però crec que els ecosocialistes són la clau i que saben que només és seriós defensar una pregunta clara, així que Duran (i em va semblar veure-ho així en l'entrevista de fa uns dies a can Cuní, quan va dir que el temps per a la tercera via s'acabava als desembre) té molt clar que no podrà mantenir-se (ell i sobretot el seu partit) com a dissident solitari contra la voluntat de preguntar sobre la independència dels altres grups.

Aquest primer moment decisiu, combinat amb l'entrada d'Esquerra al Govern i el resultat de les eleccions europees al maig de 2014, constituirà una empenta descomunal per al procés. Un punt de no retorn. Caminarem decididamet cap a la ruptura amb la legalitat espanyola. L'embat definitiu, que acabarà amb una consulta impedida físicament a les seus electorals pel Govern espanyol. Després ens quedarà esperar poc per als dos moments decisius posteriors i definitius: les eleccions plebiscitàries on el Bloc Sobiranista de Catalunya obtindrà la majoria absoluta i la posterior Declaració d'Independència per part del nou Parlament de Catalunya. El calendari que precipitarà tots aquests fets en poc més d'un any només podrà alterar-lo la suspensió de l'autoonomia per part del Govern espanyol, una manera d'enfangar el terreny que allargarà el procés, però que el farà, alhora, encara més irreversible i li donarà un suport més majoritari dins la societat catalana. Agafeu-vos fort, comencen les turbulències!

Comentaris

 1. Fastigos el colaboracionisme dels mitjans "catalans" amb l'estat (la vanguardia, el peridico) contra el proces i contra el nostre president. De debo que quan siguem independents caldra passar llista sobre qui rep subvencions i a qui cal dir-li que les vagi a buscar a Escanya.

  ResponElimina
 2. Som-hi!! gràcies per ser-hi, Granollacs, i gràcies per tots aquests anys

  ResponElimina
 3. Quins temps més fascinants que ens ha tocat viure!!!!
  I de veritat tots aquests politics, mitjans, i poders catalans que fan i malden les mil i unes en contra de la independencia....que s'ho facin mirar...de siquiatric.
  Gràcies Sr. Granollacs per la seva gran feina

  ResponElimina
 4. Certament són moments molt emocionants els que estem vivint, i als catalans sempre hem tingut el costum d'amagar allò que volíem dir dins de versos i cançons, evidentment, perquè dir les coses clares no ens era permès; doncs a mi aquest moment que estem vivint, em duu records de la meva adolescència, quan amb els minyons escoltes cantàvem aquelles cançons que encara avui em posen la pell de gallina.
  Aquí us en deixo una mostra.

  SOBRE ELS CIMS

  Sobre els cims, imponents,
  res no es sent sinó el vent
  res no es veu sinó el cel
  res no torba el cor fidel
  Amb l'esperit amatent
  ens anem a cercar el vent

  La ruta és dura fins la carena
  però el coratge amunt ens mena
  dins l'huracà nostres cantades
  deslliuraran de tot turment
  dins l'huracà nostres cantades
  s'omplin de joia i de vent

  El pic s'aixeca lluny de la terra
  i ens acostem vers la claror
  neu, aire i sol cimes aimades
  en l'esplendor de l'huracà
  vostre record cimes aimades
  en nostre cor sempre viurà.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas