Entre el tacticisme i la gent (#Consulta2014)

Diari de Setge del 8 de novembre de 1713 (dia 107).

Prat de Comte
El posicionament d'Iniciativa amb el seu no a una pregunta directa sobre la independència ha carregat de tensió aquest tram decisiu del procés en què ens trobem. Penseu que l'operació moderantista llançada amb tanta força i mitjans per l'establishment és precisament un intent desesperat d'aconseguir que no fixem data i pregunta. Com sempre, una part de l'independentisme ha reaccionat exigint una pregunta clara, encara que rebi un suport menys majoritari al Parlament; l'altra, per pragmatisme, és partidària d'acceptar una rebaixa en la càrrega semàntica (d'Estat propi a Estat sobirà) per incloure federalistes i confederalistes en la majoria. Els primers argumenten que si així es fa, una vegada feta la Consulta no se sabrà exactament quin serà el mandat rebut: negociar la independència, la confederació o la federació? Els segons, que com tots sabem que Espanya l'impedirà materialment aquest inconvenient és menor i que en canvi si ICV i UDC s'han implicat a fons en la Consulta ja no podran baixar del carro després del vet del Govern espanyol i hauran d'acceptar que tots plegats caminem cap a la declaració unilateral. Tots dos posicionaments em semblen fonamentats i lògics. Però, ho sento, potser complico les coses, però a mi em fa l'efecte que la gent d'aquest país està farta de tacticisme i de política de saló feta a base de càlculs. Digueu-me ingenu, però crec que per guanyar hem d'anar de cara, convençuts que tots aquells que no parlen clar seran, tard o d'hora, esborrats de l'escenari.

Comentaris

  1. Quin afartament, amb la Camats l'Herrera i tota aquella gentola. No valen per fer res (nomes cal recordar el galdos paperot del Saura, quin inutil) i a tot arreu destorben

    ResponElimina
  2. Jo també penso igual. És més, quan tinguem feta la DUI, que al final haurà de ser així, tots els partits faran un canvi d'orientació política. Les polítiques a Catalunya sempre han estat en funció de la nostra dependència amb Espanya. Tot gira al voltant d'aquest enrenou. Per tant, és absurd que l'Herrera, la Camats i els altres s'escarrassin gaire fent càlculs d'interès de partit. Cal que sàpiguen, que acceptin, el gir de 180º que farem dins de tot el món de la nostra política. Sabent ja que haurem d'anar a la DUI, el què ens cal ara és anar determinant conceptes bàsics de constitució nacional, com el model econòmic, social, etc. que ens interessa. Sembla que CDC i ERC ja estan d'acord d'acollir-se amb el model de l'Europa del Nord, el més social. Ho celebro!!!
    Però, parella!, deixeu de fer el préssec d'estil Navarro....!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)