Quan el fum s'esvaeixi, més majoria (#Consulta2014)

Diari de Setge del 7 de novembre de 1713 (dia 106).

Embassament d'Ulldecona

En societats democràtiques i formades, la decepció envers el sistema polític i els seus lideratges, en plata, l'estafa a la confiança popular rebuda, és un potentíssim motor de canvi. A Catalunya, durant, anys i panys, des de la Transició a la democràcia, havia fet l'efecte que la gent era capaç d'entomar qualsevol abús o humiliació que vingués de ponent si és que era ben amanida per unes quantes promeses dels lideratges mediàtics i polítics propis i/o aliens. El got, però, el van omplir massa uns senyors que fumaven havans a la plaça de braus de Sevilla i l'estiu de 2010 l'aigua va començar a vessar, com sempre que s'esdevé el punt físic decisiu, per tot el perímetre del got. La cerimònia de la confusió de l'Espanya plural i l'encaix federal de Catalunya van petar com un globus en la cara del seu principal artífex, el president Maragall, aquell mateix qui va sortir fa unes setmanes a fer també la Via Catalana. Ara, l'establishment repeteix l'operació amb la tercera via de La Vanguardia, El Periódico i El Pais. Una altra ració d'il·lusionisme ben amanit d'editorials, enquestes i opinadors de la Brigada, darrera del qual no hi ha absolutament res més que un intent desesperat per guanyar temps i confiar en què entretant ens dividirem. Sé que escoltar i llegir els detalls de l'operació, tan profundament deshonesta, us esvera. Tranquils, tal i com ha passat sempre, el despatxisme acaba malament: quan la topada amb la realitat d'una Espanya que no vol cedir ni un pam sigui un fet impossible d'amagar i contrastat a les institucions per enèssima vegada, la seva credibilitat se situarà en mínims i la nostra majoria (la que ara intenten evitar pel civil o pel criminal) encara serà més gran.

Comentaris

 1. D'El País deien que calia comprar-lo per estar ben informat; de La Vanguardia, també; d'El Periódico ja va ser l'explosió de la tendenciositat. Com que vull viure lliure de les pressions i de repressions informatives, llegeixo El PuntAvui. Si vols, també té una tendenciositat, però almenys en coincideixo.
  Respecte de l'optimisme i paciència posterior engendrades després de la mort del dictador, penso que van ser recorreguts gairebé obligats, sobretot pels qui vam conèixer de fons la repressió. Teníem ganes de respirar aire net i es va intentar fer política de generar confiances, sempre burlades, menyspreades. La primera gran decepció la va provocar en F. González (ara ja megalòman) amb la seva LOAPA, el "Café para todos". Van seguir desenfrenant-se fins a arribar al punt actual de de fugida imprescindible. Ens han ofegat totalment, amb l'ajut d'uns quants imprevisors propis, ens persegueixen el català, no cal parlar-ne de les Illes ni de València, on s'esplaien veient que segueixen tenint camí lliure, i ara ens ataquen pel nostre punt més feble de la policia de Catalunya.
  Si no podem fer-nos el nostre Referèndum propi abans de setembre, caldrà esperar el què calgui. Però, senyors, no s'adormin gens!!

  ResponElimina
 2. Als federalistes tercerviïstes, jo ja els considero directament uns malparits i uns fills de puta (perdò pel llenguatge).
  Perqupe menteixen menteixen i menteixen, de forma vil i miserable, amb alevosia i amb tota la intencionalitat.
  Saben, prou que ho saben que la operació estatals de buidar-nos de poder polític i econòmic és ja una estratègia que s'està duent a terme i consumant.
  En anvi ells insisteixen que ens hem de posar el tratjo de xaiets i a passar directament per l'escorxador.
  Puc entendre que no siguin independentistes, ara el que no els perdono és el seu col.laboracionisme en esforrar-nos del mapa, enfornsar-nos i empobrir-nos definitivament

  ResponElimina
  Respostes
  1. .... corroboro lo de malparits i fills de puta.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)