[-312] Brigadistes exemplars: Lluís Bassets (#PremisBN)

Diari de Setge del 31 de desembre de 1713 (dia 160).

El socialisme català provoca un miracle creixent que, com s'escau en aquesta mena d'esdeveniments celestials, sembla contradir les lleis més universals de la física. És el següent: la seva presència als mitjans és inversament proporcional a la representació que obtenen a les eleccions i a les perspectives que els atorguen les enquestes. Ara que estan en fase definitiva per adquirir la condició de força marginal a bona part del territori de Catalunya, nous i vells opinadors socialistes apareixen als mitjans a tota hora, de sota les pedres. D'entre aquesta tropa, d'Antoni Puigverd a Xavier Vidal-Folch, tinc especial carinyo a Lluís Bassets. Comparteix amb Rafael Jorba una cara de pomes agres aquí si, directament proporcional al fracàs del seu projecte polític. Aquestes setmanes ha anat de gira pels mitjans per promocionar el seu llibre-recull d'articles, bàsicament públicats a El País, contra el procés sobiranista. Que la independència és molt nefasta, però si podem fer uns calerons. Us enllaço aquí la seva aparició estel·lar al programa l'Oracle de Catalunya Ràdio.

Es fa difícil descriure en un sol paràgraf tal quantitat de despropòsits, d'atemptats a la lògica més elemental, a la realitat més palmària, expressats en poc més de mitja hora d'intervencions a la tertúlia d'en Xavier Grasset. En Bassets, sense que li tremolés la veu en cap moment, va assegurar que és impossible que es produeixi una regressió autonòmica a Espanya, com si no fos exactament aquest el procés sobre el qual cavalquem, accentuat des de la darrera victòria del Partit Popular i amb suport creixent dels ciutadans a les enquestes. Si la diagnosi és de jutjat de guàrdia, què dir de les solucions que proposa! La independència, naturalment, impossible: cal passar olímpicament de la voluntat expressada per la gent a les manifestacions i a les urnes i acceptar els insuperables condicionants que imposa la geopolítica mundial (en aquest punt es posa especialment solemne, perquè li permet donar a entendre que ha viatjat molt i té molts contactes). En Bassets està, en canvi, per posar-nos a defensar les coses que realment ens uneixen als catalans (de fet, només ens uneixen als seus, els del PSC, perquè Ciudadanos i Partido Popular estan en contra), com ara, la immersió lingüística. Una contertuliana salta (no pot més) i li diu: és aquí on som 35 anys després? Molt, molt patètic.

Comentaris

 1. Probablement, el problema ragui en la caiguda generalitzada de polítics, polítics de talla. Arreu del món. Tot el ventall polític ha quedat ocupat per mediocritats i oportunistes, lladres i altres coses inqualificables.
  Fins i tot, ja es parla de que cal nacionalitzar les energies bàsiques. A la manera d'Holanda. Tot ha estat per la caiguda del Mur de Berlin. Allà, la ultra-dreta, amagada dins de la Banca i la Borsa, s'ha pixat amb tothom fent el què els ha passat pel cap.
  Llavores, que un Bassets vagi a la deriva, ja no fa ni fred ni calent. Segueix sent un pobre miserable que dóna cops de pal on no toca res, no n'encerta ni una.

  ResponElimina
 2. Granollacs, molt bon any! aquest cop, si, si!!

  ResponElimina
 3. Es increïble a on anat a parar el socialisme català....que no tenen vergonya???
  Penso que tenim un problema important amb els mitjans catalans...estan plegats d'unionistes....i els socialistes són els més perillosos....
  Bé passi el que passi....ja han perdut....MAI més tornaran a governar Catalunya
  Sr. Granollacs molt bon any nou...2014...l'any de la llibertat de Catalunya
  Quin privilegi viure'l!!!!

  ResponElimina
 4. Granollacs, En aquest repàs que fas sobre els més destacats unionistes o millor dit dependentistes no et descuidis del gran Duran i Lleida, per mi si l´haguesis inclos a la llista, seria el millor inspector i Unió la millor comisaria. Ja que com canten els de Al Tall, posen la cova en casa i des d´ella governen.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)