[-318] Espanya decideix suïcidar-se amb la Consulta (#9n2014)

Diari de Setge del 25 de desembre de 1713 (dia 154).

Coll d'EstenallesUns quants independentistes del morro fort s'han escandalitzat amb la doble pregunta. Ho entenc, però crec que no han reflexionat prou. Eren, com un servidor, partidaris d'un caixa o faixa. Potser era el millor, probablement ho sigui, en un escenari polidament democràtic i honest com el britànic. Però aquí la batalla es lliura, desgraciadament, en altres paràmetres. Ens toca arriscar i oferir joc a una tercera opció. Tots tranquils, però. Aquest camí del mig ha estat sempre obert (de fa uns cent cinquanta anys) i no ha impedit que haguem arribat fins on som. La pregunta única i binària ens hauria deixat més tranquils, cert, però ens obligava a afrontar el boicot espanyol a la Consulta (que és cap a on ens dirigim) potser massa afeblits. Ara, feta l'oferta als federals que vulguin participar amb nosaltres, tenim moltes més possibilitats d'arribar a unes quotes situades entre el 50 i el 60% de participació que permetran que el resultat tingui més fàcil homologació a nivell internacional. La victòria del sí, en les condicions de boicot que es crearan, està completament assegurada i no ens hauria d'amoinar ni un segon.

Més que de convèncer nous partidaris de l'Estat propi, doncs, el que ens ha de moure aquests mesos de 2014 és l'intent de seduir conciutadans demòcrates que, pensin el que pensin, vegin que cal donar suport a la Consulta com a sortida política democràtica als anhels del país. D'entrada, partim segons les enquestes d'entre un 73 i un 84% de catalans partidaris que es faci. Els haurem de convèncer que mantinguin aquest criteri (moment culminant) després el Tribunal Constitucional la declari il·legal. Afortunadament, comptem amb un aliat claríssim: el Regne d'Espanya. Sí, benvolguts lectors, podien haver-se aliat amb el nostre establishment per engreixar promeses falses de futur en forma de tercera via, però no ho faran. Les darreres enquestes demostren que, fins i tot, podrien haver-se en sortit per la mínima. Però tots tranquils, no ho faran. Ens combatran sense pietat. I això, que els donarà una gran satisfacció patriòtica d'entrada, serà equivalent a suïcidar-se definitivament. Potser podran aturar un temps, però només això, la nostra victòria inevitable.

Comentaris

  1. En aquesta ocasió es escaient la faula de la granota i l´escorpí, encara que li costi la vida no pot ignorar la seva naturalesa i ha de picar. Doncs això però aplicat als espanyols.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)