[-323] La veritat enfangada (#forodelaverdad)

Diari de Setge del 20 de desembre de 1713 (dia 149).

Judici final d'Arties (Val d'Aran)

De totes les derivades del simposi "Espanya contra Catalunya", que va acabar dissabte passat, una de les més psicodèliques va ser la protagonitzada per l'Alicia Sánchez Camacho. Especialment, per la successió cronològica dels missatges que ha llançat aquests dies a l'opinió pública. Primer va ser el tancament vergonyant, en l'àmbit judicial, del cas Método 3, evitant que es conegui qui va encarregar la famosa gravació de la Camarga. Ara sabem que tot plegat (s'hi van abocar els recursos policials i judicials necessaris per seguir el seu joc) va respondre a la voluntat que la policia espanyola es fes amb les gravacions de l'empresa dedicada a l'espionatge legal, amb la finalitat de disposar del material necessari per fabricar una imputació que afectés les expectatives de CiU a les eleccions del 25-N de 2012. Ara sabem que, efectivament, el muntatge del famós informe de la UDEF va ser probablement ordenat des de les més altes esferes del govern espanyol, amb una combinació de dades certes extretes de les escoltes de Método 3 i falsedats a dojo.

Ens trobem, sense dubte, davant del cas de joc brut polític més greu de la història de la democràcia al Regne d'Espanya. De fet, a qualsevol país seriós, el seu descobriment hauria portat a la caiguda del govern espanyol sencer. Evidentment, no serà el cas. Fins i tot, com recordava Jordi Graupera, els tribunals, desestimant totes les demandes presentades pels afectats, ha aval·lat aquesta mena d'actuacions en el futur per part de l'Estat. Així que, ja ens podem preparar de cara a les plebiscitàries. Per això, just després de tirar sorra a aquest extraordinari fangar, m'ha semblat deliciós que la seva principal protagonista hagi sortit als mitjans per demanar la creació d'un "foro de la verdad" sobre les relacions històriques entre Catalunya i Espanya. Impressionant. Segons ella, es tracta d'una trobada científica que haurà de ser organitzada sota l'impuls de tres partits polítics: el seu, el dels socialistes i Ciudadanos. Serà el primer congrés que conec organitzat per partits polítics. Un exemple de solvència historiogràfica, ben segur. Un altre autèntic sarcasme de la seva indignitat moral.

Comentaris

 1. L'estulcia dels fatxes és infinita.
  Ara bé l'esquerra que vol continuar dins d'Espanya....com l'hem d'anomenar? de siquiatric? O què?
  Bé...diu-me il.lusa pero estic segura que el seu odi ens portarà la llibertat

  ResponElimina
 2. Aquesta gent del poder espanyol no s'adonen que ja no es pot seguir sent tant ignorant i aparentar capacitat pública. Se'ls veu el llautó de manera tan evident que causen repugnància. Les vergonyes d'aquesta gent són tan repugnants que justifiquen plenament la nostra independització immediata.
  Al final guanyarem per golejada, sense el Pep.

  ResponElimina
 3. LA MATA-HARI,DEL CARRER URGELL,I EL NUET-NUET,JA ESTAN FENT LES LLISTES DE CONSELLERS.......... CAL ANAR EN CURA,LES PROVOCACIONS ESTAN AL CAURE.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)