Posar les bases per executar la repressió (#procés)

Diari de Setge del 2 de desembre de 1713 (dia 131).

Sabadell














Els dependentistes catalans comencen a aixecar compassió. Cal ser molt tanoca per mantenir-se incòlumes en les seves posicions amb la que cau. És evident que en un context europeu d'expansió de la ultradreta, a Espanya el neofranquisme, parlem clar, està guanyant posicions a marxes forçades. L'actitud del govern espanyol envers els drets fonamentals se situa cada vegada de forma més diàfana entre la calle es mia i el Tea Party. Un element més de reflexió per als catalans: entestar-se a mantenir la dependència d'Espanya significa assumir la periòdica submissió a gentussa com aquesta (i sovint, amb majoria absoluta). Sí, alguns em direu que la dreta catalana també deixa-la córrer i que també tenim peces tan lamentables com l'Anglada, però no és el mateix (si més no, de moment). El grau de manca de civilització en el qual és mou el Partido Popular és difícilment superable, embogit a hores d'ara en una espiral de restricció de drets fonamentals espaterrant. Es tracta naturalment, de lluitar contra la inseguretat que provoca entres les classes dirigents el malestar de la gent, fins els pebrots de la seva dominació. Ja se sap, ells han de robar el que puguin i destruir els teus drets per fer-ne profit personal i tu has de demostrar-los en tot cas respecte i reverència.

Però no és només això. Pel que fa a Catalunya, les noves mesures que cauen com pluja van destinades també a coartar la llibertat d'expressió i a preparar la intervenció definitiva de l'autonomia. La nova Llei de Seguretat Ciutadana, la del ministre Fernández Díaz que col·labora a la fabricació de proves falses per atacar candidats enmig de processos electorals, que expulsa immigrants per motius polítics i llança la seva policia a degradar la imatge de les institucions del nostre país, suposa un pas ferm en aquesta direcció. La introducció de la figura de l'ofensa a Espanya, els seus símbols i les seves institucions, que comportarà multes governatives, ens porta directament al 19 de novembre de l'any 1975. Sí amics, Francisco Franco Bahamonde encara és viu. A partir d'ara, el Ministerio del Interior espanyol podrà decidir discrecionalment si la teva opinió és o no una ofensa a Espanya i imposar-te la sanció que consideri escaient. És un dels atemptats a la democràcia mes grossos que s'han comés a Europa des de fa dècades. És el primer pas per executar mesures d'excepció per esberlar el nostre moviment pacífic i democràtic.

Comentaris

  1. Poc temps els deu quedar per iniciar el procés d'una llei que "justifiqui" la pena de mort. Encara ho faran legalment, fins i tot. Demostraran que el franquisme pot existir sense dictadures militars. Ho poden fer modificant les lleis al seu gust i crear les seves "dicta-tobes".
    Acabo d'arribar de comprar alguna cosa pel Nadal i on he anat, la propietària s'ha esbravat, s'ha desfogat, dient-me que és extremenya (jo hauria dit que gironina...!) i que ja no pot parlar amb els seus parents d'allà perquè la insulten despietadament. Tot ha vingut de veure a través dels vidres un pobre de solemnitat que es desfeia tot ell en un banc del passeig davant nostre. Pobre! Ha començat amb allò de que si no ens traiem de sobre aquesta gentussa del PP, se'ns acabaran menjant, etc.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)