Un nou país, de veritat (#regeneració)

Diari de Setge del 8 de desembre de 1713 (dia 137).

Carrer Major (Lleida)
Aquests dies la premsa ha anunciat un principi d'acord entre PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC al voltant de la Llei electoral catalana. La que els nostres partits polítics, calculadora en mà, no han estat capaços de negociar i aprovar al llarg de trenta-tres anys. Hauria de dir, doncs, que me n'alegro, però no puc. La informació que s'ha filtrat parla només de retocs sobre el sistema actual (derivat de la norma espanyola) per donar més pes a la circumscripció de Barcelona, sobre les altres tres províncies. Acordarem, doncs, segons sembla, un sistema que pivotarà sobre el sistema de demarcacions que teòricament el catalanisme històric volia abolir. I que només desbloquejarà les llistes, de manera que es puguin prioritzar candidats sempre dins una sola llista de vot. Em sembla fatal. Un altre senyal que els vells partits no tenen remei. Un altre indici preocupant de desconnexió amb la gent, amb la realitat. El procés constituent que hem d'endegar ha de portar necessàriament a fer canvis molt més audaços que el que ens presenten els nostres polítics. Només una elecció realment lligada al territori, per circumscripcions uninominals, pot alliberar els representants del control dels partits per passar a respondre realment davant dels interessos dels ciutadans. Si és com ens l'expliquen aquesta nova Llei electoral, vol dir que els nostres polítics no han entès gairebé res. I això, en un moment en el qual volem gestar un nou país, és una molt mala notícia.


Comentaris

  1. En fi, no som perfectes. És lamentable. Però, primer ens cal poder fugir d'aquesta presó que ja dura els seus tres-cents anys. A poc a poc, espero que anirem agafant atreviment i tindrem més volada cap horitzons més evolucionats.
    Ni Mandela, ni Gandhi, ni Schweitzer, ni Jesús tampoc no se'n van sortir plenament dels seus desitjos. Però van fer avançar el món. Ja és molt, penso.

    ResponElimina
  2. Encara us queda algun dubte que ambs els nostres politics no anem enlloc, més ara que hem de fer un estat nou de dalt a baix. Amb aquesta colla ni a la cantonada. Si voleu Catalunya independent l´any 3000, voteu-los.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)