Voluntat, fets i llautó (#procés)

Diari de Setge del 9 de desembre de 1713 (dia 138).

Cosmocaixa
El procés, naturalment, és molt i molt complex, l'operació més arriscada des del Pacte de Gènova de 1705. Però en els caps d'alguns polítics i opinadors és potser encara massa simple. Els motius poden ser tres, us els deixo triar: poques llums, molta mala llet o una combinació de les dues coses. En concret, em crida poderosament l'atenció una qüestió: la capacitat tan marcada de polítics, opinadors i mitjans per confondre la seva voluntat amb la realitat. Nois, que són dues coses diferents! Surt el bo d'en Pere, per exemple, vull dir, Pere Navarro (uf, aquest home està arribant ja a la categoria de mite) i diu que parla amb molta gent i que tothom li diu que la consulta no es farà. D'aquí ell no dedueix un atac als qui volen impedir-la, sinó als qui defensen que es faci. Fabulós. El bo d'en Pere (uf, quin paio) no sap distingir entre fer la proposta política que penses que volen i es mereixen els ciutadans i que pensis que aquesta proposta, precisament per què ja saps com som, te la permetrà exercir el neofranquisme espanyol. Defensar una proposta, sobretot quan és una causa moral, mereix un judici sempre previ a la seva viabilitat, tal i com ell demostra cada dia amb la seva proposta federal.

El mateix passa amb l'encaix de la futura República Catalana en el marc europeu. Aquí, contradient el sentit comú més bàsic, els nostres adversaris diuen saber exactament el que passarà i fan veure com si modulessin en funció d'això el seu discurs. Tenen previst que ens facin fora de la galàxia i per aquest motiu no podem continuar endavant, seria una bogeria, amb el procés de secessió. A mi, em sembla que, en un i altre cas, en el de la consulta i el d'Europa, els qui ens exigeixen cada dia la veritat als qui volem continuar endavant tot i que no amaguem les dificultats, han de començar per dir-nos-la ells. Quina és la proposta que ens fan nascuda de la seva voluntat. Què volen. Com tothom sap, es deleixen en realitat per mantenir-nos a tots plegats en l'immobilisme, en la defensa de l'statu quo a qualsevol preu. I té gràcia que ho facin acusant-nos d'enganyar. Crec que la consulta no es farà i per això defenso encara més que s'intenti: per despullar l'essència antidemocràtica del nacionalisme espanyol que sustenta el règim actual. Crec que Europa trobarà els camins per encaixar una República Catalana per interès propi, encara que cada dia tinc menys clar si és això el que ens convé.

Comentaris

 1. Molt bon escrit Sr. Granollacs.
  El cas dels socialistes és....no tinc paraules...
  I i tant que s'ha de tirar endavant la consulta....fins al final...que vingui la guardia civil a treure les urnes!!!!
  Sr. Granollacs i què en pensa d'aquest atac de panic que els ha agafat a Convergencia en fer una pregunta clara?????Ja s'han venut?

  ResponElimina
 2. A partir d'aquestes declaracions d'en Rajoy del "no quiero", trobo que ja podem tirar pel dret muntanya amunt i no parar-nos amb més reglamentismes. Ja no val la pena. Estem perdent el temps, i dia que passa, dia que ens puja més el deute. Fora Espanya. fora UE, fora €. Ja ens ho farem i ens en sortirem! Això sí, ens cal unitat. Ens la voldran -i ho fan- torpedinar. Sabent-ho, no passa res. Ja estem preparats.

  ResponElimina
 3. Aquest en Navarro es l´hostia fins i tot surt en el diari de setge, on s´apunta que les bateries borboniques cada cop feien un foc mes intens especialment des de la casa d´en Navarro. Si fa 300 anys, tu i com ara.

  ResponElimina
 4. Amics, encara hem d'esperar més per a decidir la pregunta?. Això és insuportable, volen que ens enfadem de veritat i alguns polítics pendran mal.INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA: SI - NO. Aneu-vos posant les piles, polítics de fireta que el poble ja comença a afartar-se de vosaltres. El procés s'està convertint en un patiment innecessari.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)