[-302]: Diàleg buit, vot capat (#procés)

Diari de Setge del 10 de gener de 1714 (dia 170).

Horta de Sant Joan
Polítics antics, política rància. Aquests dies he tingut l'oportunitat de viure-ho en un curt (per voluntat seva) intercanvi d'opinions amb el socialista basc Odón Elorza a twitter. Alguns, conscients que marxem, necessiten desesperadament fer-nos una oferta, però no acaben de veure que la seva manera de fer, democràticament tan galdosa, consolida les nostres conviccions. Ramón Jáuregui diu molt vehement que sí, que podrem votar, i tant. Però haurem de votar exactament sobre el que ells hagin decidit en un despatx que és el terreny de joc. Sobre la reforma constitucional que ens emplatin, amb les seves fulletes de juliverd decoratives. Després, uns seran més purament cosmètics i altres més profunds en el grau de descentralització i federalització de la seva proposta, naturalment, sempre inviable, davant la constatació evident que el Partido Popular (aritmèticament imprescindible per dur-la a terme) camina en la direcció oposada, la de la recentralització més salvatge. Tots, però, amb una divisa comuna: només es podrà votar sobre allò que ells diguin. Que naturalment, mai, mai, si cal sobre el seu cadàver, mai inclourà l'opció de la independència.

Sí, amics i amigues, ara sabem que quan pronunciaven aquella mítica frase de què en absència de violència s'hi podria parlar de tot eren literals. S'hi podria parlar, res més. Com diu en Jordi Graupera, la seva actitud (no només la del Govern espanyol) demostra que ETA tenia raó: per a ells, la independència només és viable a través de la violència, no des d'una reclamació escrupolosament democràtica. Penós i immoral. Invoquen tot el dia la necessitat de diàleg. Però acte seguit queden retratats: el que proposen és simplement imposició. Perquè el seu diàleg comença per un anem a parlar, però des de la base que el que tu vols (de moment, estrictament votar sobre la independència), que avala el 75% dels catalans segons les enquestes i el resultat de les darreres eleccions al Parlament per majoria abassegadors, doncs no, això no. El diàleg, doncs, parteix de la base que una de les parts ha de renunciar directament a exercir la seva voluntat democràtica. Un diàleg buit. Una estafa. Una demostració més que dins Espanya, ni tant sols amb els moderats, no hi ha res a fer.

Comentaris

  1. Avui destaco el genial detall del "julivert decoratiu". Aquí ja hi ha tocs d'art literari!
    Segueixo. Home, això ja és molt sabut! Tota la parentesca dels seguidors del Franco, molts, per no dir tots, estan dins del gran cotarro del negoci de buidar Espanya. Siguin els del dit PSOE, que en serien els més moderats; siguin els del PP, els més llançats. Esclar, no entenen cap altra llenguatge. O et domino i t'aixafo, o guerra. A veure si pots. Esclar, citar ara l'ETA ens porta a una aparença de justificació, quan només els vaig trobar comprensibles quan hi havia el dictador. Després, ja no. És més, citar-los ens pot portar al risc de que quan algú ens llegeixi, es cregui justificat de voler embolicar la troca. Encara més, qui no et diu que els de la FAES hi tenen una mà diabòlica infiltrada per poder justificar-ho per intervenir-nos? Aquesta gentussa no entenen cap altra llenguatge que el de la violència. Malauradament, altres hi van caure a la trampa i així els ha anat. No, mai hi dialogaré. Trobo que la millor política és la que estan fent tot el conjunt dels catalans: pacífics i rebels. Espanya caurà com un castell de cartes. A menys que finalment vulguin raonar d'una vegada. I, sinó, unes petites eleccions plebiscitàries, a veure si les il·legalitzen...!!! A continuació, Declaració Unilateral per la gran majoria parlamentària, a veure quins sants pebrots tenen. I ens allunyem d'Espanya, de la UE voluntàriament. Sí, i si hem de passar una mica més de gana durant una temporada, dons endavant!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)