[-256] Recurs previ d'eternitat (#marxemja)

Diari de Setge del 25 de febrer de 1714 (dia 216).

Monestir de Sant Cugat del Vallès
Què dir de l'acord entre el Partido Popular i el PSOE per reintroduir el recurs previ d'inconstitucionalitat en el mecanisme de reforma dels estatuts d'autonomia. No volen que es repeteixi el cas de la reforma catalana. Enmig d'una allau recentralitzadora potentíssima, que abasta tots els àmbits de la realitat política, social, econòmica i cutural, aquesta és l'única mesura que els dos grans partits espanyols han consensuat per respondre al profund descontetament (caldria més aviat dir, estat de revolta) que es viu a Catalunya. Boníssim. De riure. Sí, sí, Pere, és la solució. Brutal. Seria com discutir amb un assassinat sobre el gruix del calibre emprat per matar-lo. Per sort, els catalans no farem cap més Estatut, perquè, fixeu-vos: ara PP i PSOE han deixat a mans del Tribunal Constitucional la possibilitat de diferir l'entrada en vigor d'un nou Estatut d'autonomia pel temps que els passi pels nassos, mentre contemplen els braus des de la barrera. Si l'estatutet català el van segrestar quatre anys, imagineu-vos el que podrien arribar a fer ara!

Però encara potser aquest no sigui el fet més remarcable. Els grans partits espanyols semblen entestats a ignorar un altre element importantíssim de tot plegat. El segon perquè de la revolta contra la famosa sentència de l'estiu de 2010: l'immens desprestigi actual del Tribunal Constitucional com a institució arbitral. Per a tots els actors, es tracta d'un jutge comprat. És evident (cal que ho tinguem molt en compte!) que la nostra República Catalana no pot caure en els mateixos vicis. El Consell Assessor per a la Transició Nacional hi està treballant. Hem de crear un òrgan de control constitucional petit i amb membres escollits entre els professionals juristes i/o directament pels ciutadans, no pas triats pels partits polítics i les seves xarxes d'interessos. Una reforma com aquesta és al nostre abast si construïm un nou país; al Regne d'Espanya sembla evident que resulta a hores d'ara i un futur proper absolutament impossible. Tant de bo ho sigui després de la catarsi que es descabdellarà amb la definitiva secessió de Catalunya.

Comentaris

  1. El que em fa pensar una estona és la capacitat de la memòria històrica del nostre país. Potser aquest fenomen és universal. Però, aquí a Catalunya, és evident. D'on ens vindria, sinó, aquesta dèria de voler manifestar la nostra opinió en coses d'Estat?. És una tema de dignitat, sí, però que té un llegat de segles enrere. Dieu que el Rei no tenia potestat absoluta. Que ho havia de pactar tot amb el poble. ...i tornem a ressorgir de nou amb aquestes. Si que som pesadets, deu dir el rei d'Espanya!

    ResponElimina
  2. Darrerament dec estar una mica depre, i potser ho veig més negre del compte però no veig el país convençut de anar-se´n enlloc. Fixeu-vos, sempre pendents de l´ultim tret centralitzador de Madrid, sempre seguint el seu guió, en lloc de marcar nosaltres l´estrategia. Cal plantar-se, dir amb contundencia, com que el novembre ens n´anem, amb la vostra merda d´estat feu el que us vingui de gust. Segur que ens prendrien més seriosament.
    I la gent, educadament esperant el novembre, i si no passa res ?doncs l´any que ve. Ningú ens regalarà res, caldrà sortir al carrer a les places i fer-se sentir, com a Ucraïna, causar problemes, i també patir-ne.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas