[-268] De quina Consulta parlem? (#PSOEaCatalunya)

Diari de Setge del 13 de febrer de 1714 (dia 204).

Arenys de MarLa veritat, comença a fer mandreta parlar de la branca del PSOE a Catalunya abans coneguda com a PSC, però en fi. Encara ho farem alguna vegada de tant en tant. L'espectacle de l'altre dia al Parlament, quan el Grup Socialista va ser incapaç de formular una pregunta a la consellera d'educació passarà probablement als annals de la incapacitat parlamentària. El nivell de Lucena & Co. és el que és. Cada compareixença de Pere Navarro als mitjans esdevé ja directament esperpèntica; l'altre dia afirmava que veia el PSC molt fort, mentre el partit es dessagna al territori. Els dirigents del PSOE a Catalunya afirmen amb contundència que, en realitat, CiU i ERC no volen la Consulta, que només segueixen una estratègia adreçada a la confrontació. Que en canvi ells sí la volen de veritat. Però, cada vegada que els escolto em pregunto, de quina Consulta parlen? Encara no he sentit cap entrevistador formular explícitament aquesta simple qüestió: de quina Consulta estem parlant? Està clar que no és de la que vol el 75% dels catalans, és a dir, la que ens porti a decidir lliurement el futur polític de Catalunya.

Bàsicament, perquè el PSOE a Catalunya va renunciar a aquesta pregunta fa mesos. A la que preveia el programa electoral amb el que va concórrer a les eleccions del 25 de novembre. Concretament, en la seva famosa rendició de Granada, que va precedir als aplaudiments de la direcció socialista espanyola a un emocionat Pere Navarro. En un suposat gest de generositat extrema, el PSOE només s'ha mogut per acceptar una indefinida reforma constitucional que no serviria ni per revertir els efectes de la famosa sentència del Tribunal Constitucional de l'estiu de 2010. La Consulta que accepta el PSOE, si no ho entès malament, és únicament la que ens permeti als catalans, amb els espanyols, votar en relació al contingut de la reforma concreta que els partits hagin cuinat prèviament als despatxos. No és, doncs, cap Consulta d'autodeterminació, sinó un plat servit en fred que ens haurem de menjar sense amanir. És, ras i curt, un intent de repetir l'operació constitucional de 1978 a la sortida del franquisme. Per això, quan Pere Navarro o Maurici Lucena diuen que ells sí que volen la Consulta es revelen com uns autèntics tafurs.

Comentaris

  1. A l'inici d'aquest intent de democràcia actual, semblava que tots els polítics de tot el mal estat espanyol havien de tenir uns mínims de cultura i de coneixement de què parlaven. Era un intent sense declaracions d'una bona entesa de saber de què es parlava. Això va anar caient fins arribar ara en aquest punt caòtic de negació d'uns mínims que permetin mantenir una certa dignitat de qualsevol partit que es vulgui considerar seriós. És la prova de la caiguda del prestigi de la política, i la confirmació de l'entrada pel boc gros dels oportunistes, cínics i ignorants de tot i que s'arrapen al "negoci" de la política.

    Per cert, pel que veig en Duran Lleida morirà matant....(políticament, esclar!)

    ResponElimina
  2. No perdem el temps amb el PSC: ha caigut en la insignificància política. Hara kiri, com ja he dit anteriorment.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas