[-280] Abans es dividirà el PP (#procés)

Diari de Setge del 1 de febrer de 1714 (dia 192).

Montblanc

Adapto amb aquest títol la famosa frase de José María Aznar, que va camí de convertir-se en un autèntic bumerang, tal i com destacava la portada de l'Ara d'abans d'ahir. Un de tants per a la tan incomprensible estratègia espanyolista dels darrers anys. Diuen que fa temps que una (més aviat diverses, com ha posat de relleu la qüestió de l'avortament) profunda divisió interna és present a cada reunió del Consell de ministres. Primer, segons sembla, s'establia entre els partidaris de fer alguna concessió i els del mur. Per entendre'ns, entre el sector dur de Sáenz de Santamaría, Wert i Montoro i el menys dur de Margallo i de Guindos. Ara, probablement, es debaten entre intervenir o no a Catalunya. A mesura que acomplim etapes i el procés s'enforteix, els primers guanyen adeptes. La tàctica preferida de Rajoy, la de l'abans es dividirà Catalunya d'Aznar, la del convenciment que la manca d'acord intern a Catalunya provocaria l'ensulsiada del procés, va rebre una sonora plantofada amb l'acord del 12 de desembre sobre la data i la pregunta de la Consulta. El famós full de ruta, central en l'acord de legislatura entre les dues formacions principals del sobiranisme, amb acord també amb ICV-EUiA i la CUP, avança.

La constatació que el procés va endavant de manera inexorable du el Partido Popular a una situació insostenible. Crec, francament, que aquesta tensió creixent pot derivar a mitjà termini fins i tot en escissió. La sortida de Santiago Abascal i Alejo Vidal-Quadras per a col·laborar en la creació del nou partit d'extrema dreta d'Ortega Lara així ho acredita. La intervenció del Govern per aconseguir la defenestració de Pedro J. Ramírez és un altre indici; veurem quan triga a caure definitivament Intereconomía, una plataforma que difon una visió clarament contradictòria amb molts dels missatges del Partido Popular i que podem considerar gairebé com la televisió orgànica de Ciudadanos. El partit del govern està acusant clarament la pressió, fet que l'ha portat a sostenir postulats radicalment intransigents a Catalunya, que desanimen profundament molts dels seus. La tercera via no està ni se l'espera. Quan arribi el moment decisiu, el d'intervenir directament o no per impedir materialment la Consulta, el Partido Popular es trobarà amb un seriós problema intern. Vés per on, abans es dividirà el PP.

Comentaris

  1. Totalment d'acord.
    Et deixes sota la taula un tema cabdal a les terres espanyoles: el de l'avortament. No és que no sigui important a Catalunya, ni molt menys. Però aquest fanatisme fonamentalista de l'Opus Dei els ha deixat una altra vegada fora de joc. Ara precisament que a cal Vaticà els ha entrat a manar una persona que sembla que tingui cara i ulls, ara s'entesten a crear aquesta llei que va en contra de tot. No estava funcionant prou bé l'actual encara? Doncs, apa, a fer un numeret per a que se'm vegi.

    ResponElimina
  2. Discrepo d'en Granollacs en un punt: crec que al fina s'imposarà la intervenció. Si al PP hi queda algú amb amplitud de mires, el pànic que tenen respecte de perdre suports per la dreta l'eclipsarà.Els més preparats i viatjats -Margallo o de Guindos- no fan guanyar eleccions. Quan hi ha els "catalanes" pel mig, a Espanya només preveuen mà dura ni que sigui per por a veure's sobrepassats per tot arreu.
    El problema que tenen, avui, és que no poden aplicar la mà dura com s'entenia durant el segle XX i anteriors, no tenen els mitjans ni l'aquiescència internacional.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas