[-225] Bestiari del procés (8): P. Navarro, X. Sala i Martín, J. I. Wert

Hospital de Santa Magdalena (Montblanc)


Diari de Setge del 28 de març de 1714 (dia 247).

Navarro, Pere (primer secretari del PSc).
Estafa federal.
El cap de setmana passat es confirmava el fet que Javi López (el guanyador de les primàries súper transparents de les que mai es va poder saber el resultat per agrupacions locals), finalment, ocuparà un meritoríssim sisè lloc a les llistes socialistes espanyoles. Darrera la candidata dels companys bascos que, com tothom sap, aporten molts més vots. Gran pes de la teva aposta, Pere. Tot un reconeixement d’en Rubalcaba. Excel·lent negoci. A més, la segona candidata dels catalans anirà a les llistes en la posició número quinze. Així que, si les enquestes no empitjoren, el segon diputat pot anar de pèls. CiU i ERC, cadascun d’ells, podrien assolir el doble de representants que el PSc al Parlament europeu. Gran negoci, Pere. Tu sí que en saps. Com no hem de confiar en tu per solucionar el plet entre Catalunya i Espanya?

Sala i Martín, Xavier (professor d’economia a la Columbia University).
Progres conservadors.
A través dels mitjans o presencialment arreu del país, continua amb la seva master class sobre la necessitat d’un estat propi. Després de cantar les quaranta al mateix Durao Barroso, ara destrossa amb enorme eficiència un dels arguments preferits del dependentisme, de Loquillo a Javier Cercas: la crítica a la nostra aspiració de plena sobirania com a una suposada aventura incerta. Aquest recurs (camuflat) per falcar l’statuo quo (curiós en qui es presenta com a estendard del progressisme), que ignora amb voluntat d’engany els costos de mantenir la dependència, em porta directament el pensament a un altre moment històric de ruptura possible: el 1975, quan la construcció d’una democràcia era també per a alguns només un camí ple d’incerteses. Perquè, certament, els canvis només son aventures si es contemplen ben enfonsats des del sofà de la complaença, sigui amb el franquisme, sigui amb la dependència.

Wert, José Ignacio (ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esport).
Ministre de supremacisme.
La piconadora recentralitzadora del nacionalisme espanyol continua la seva feina inalterable. La política lingüística a Catalunya (també) ja es decideix a Madrid. Aquesta setmana hem vist com el ministre manté la voluntat d’aplicar la nova Llei d’Educació el curs vinent. El començarem, tal i com ha fet la consellera Rigau en no assistir a la reunió, amb insubmissió. Més samarretes verdes. El supremacisme castellà pren en aquest àmbit la seva expressió més salvatge: un nen de llengua materna espanyola val per vint-i-quatre nens catalanoparlants i als centenars de milers de valencians que exigeixen l’escolarització en la seva no se’ls reconeix exactament el mateix dret. Cal suposar que tot plegat acabarà amb un fort rebés als tribunals europeus. Perquè és difícil consagrar legalment la diferència entre la metròpoli i les colònies d’una manera més bèstia.

Comentaris

  1. Què dir, no, d'en Navarro que no estigui ja dit? D'aquí la gran escampadissa de líders socialistes. Com a mínim li hauria de fer vergonya.
    Esclar, a continuació hi poses en Xavier Sala i Martin. L'antítesi de l'anterior. Si en Xavier és el llamp -portador d'energia-, el primer és el tro -portador de molt soroll per no res-.
    En tercer lloc poses en Wert, un forat a la intel·ligència. No caldria ser cap llumenera per superar-lo. Pitjor que el primer perquè aquest té el poder i el fa servir. Per cert, sembla que la amiga Rigau s'ha vist obligada a comminar els directors de col·legis a que acatin la normativa Wert si no volen caure en problemes franquistes del Wert. Em temo que és el "Salvi's qui pugui".

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas