[-249] Per una CUP responsable a Europa (#EP2014)

Diari de Setge del 4 de març de 1714 (dia 223).

Casa Milans (Arenys de Mar)


Segueixo de fa dies a les xarxes socials, més aviat d'esquitllentes, el debat a la CUP i el seu entorn sobre la participació o no a les eleccions europees del proper 25 de maig. És una mena de repetició dels arguments en el debat previ als darrers comicis autonòmics. Aquí va la meva opinió: naturalment, no sóc ningú per donar-la, especialment, a una gent que no és precisament amant de deixar-se aconsellar. Ras i curt, crec que participar en aquestes eleccions al Parlament europeu és una obligació ineludible des del punt de vista social i nacional. Cal que l'esquerra anticapitalista comparegui davant els ciutadans i ofereixi, amb tots els ets i uts, la seva alternativa. Després ja decidirem, naturalment, si ens acontenta o no. Convé que la presenti amb credibilitat, a més, per oposició a una altra candidatura des de l'esquerra catalana de tradició dogmàtica que apareix com la gran crítica de la troika, sempre, això sí, que no l'agafi governant la Generalitat, on va donar suport a l'inici de les retallades, o als Ajuntaments que controla, on les ha aplicat com el que més.

Presentar candidatura a aquestes europees és també una obligació, no sé si en primer o en segon terme, de totes les forces sobiranistes. El món comptarà els resultats de les llistes que han donat suport a la Consulta del 9 de novembre i seria fantàstic que la suma s'apropés el màxim possible al 60/65% dels vots. Fer votar tots els de la Via Catalana fora essencial. Per aconseguir-ho, la capacitat de mobilització de la CUP pot jugar un paper notable. L'esquerra independentista ja va decidir participar a les eleccions europees de 2004, així que no seria pas la primera vegada. Ara, en canvi, renunciar a presentar-se suposaria deixar orfes els seus votants de les darreres autonòmiques. Finalment, a més, la decisió d'ERC de no concórrer en coalició amb Bildu ha ofert en safata aquesta possibilitat als anticapitalistes dels Països Catalans. Així, que presentar-se no només seria un acte de coherència amb la lluita contra les polítiques d'austeritat impulsades des de la Unió Europea i amb el procés del nostre país cap a la llibertat plena, sinó que a més tindria probablement la recompensa d'un diputat, encara que fos compartit. Però que més voleu?

Comentaris

  1. Animar els CUP està bé, més quan comencen i els cal persones que els encoratgin. Però, a veure, crec que tots els que van anar a la Via Catalana ja estan motivats de per vida amb això de votar. Tots ho tenen ben clar a qui votar. No dubto que també hi haurà CUPs. Per tant, que tothom faci el que pugui i que no ens deixin penjats els CUPs per res del món.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas