[-195] Bestiari del procés (25): J.F. Ballesteros, S. Beltrán García i E. Berraondo

Lleida

Diari de Setge del 27 d'abril de 1714 (dia 277).

Ballesteros, José Félix (alcalde de Tarragona).
Submissió en vena.
Figura emergent del seu partit, s’aferma en la primera línia a la successió de Pere Navarro: tot i que avui encara no se’n parli, no sembla clar que el terrassenc pugui sobreviure a la castanya estratosfèrica que significarà perdrem la meitat dels vots a les eleccions europees del proper 25 de maig. Dissabte, Ballesteros oferia una de les seves habituals lliçons de dependentisme amb guant de seda: manifestació d’ignorància supina sobre el paper de la Tàrraco romana fa més de dos mil anys, ple suport a la manifestació organitzada a la seva ciutat pel dependentisme el proper Onze de Setembre, crida a convertir-la en un enclavament fort de l’espanyolisme resistent aprofitant els Jocs del Mediterrani i ple suport a la maniobra de distracció federal. Esperem que les properes eleccions municipals el posin a lloc.

Beltran García, Susana (vicepresidenta de Societat Civil Catalana).
Només contra-sobiranisme.
Les intervencions als mitjans d’aquesta professora de dret de la UAB posen de relleu el principal punt feble de l’estratègia del prim associacionisme dependentista existent a Catalunya: més enllà de la negació, no representa cap projecte concret. Si els sobiranistes tenen una proposta acordada al 80% que caldrà modelar finalment d’acord amb la representativitat en el procés constituent de les diferents forces, en el cas del dependentisme l’únic ciment és la defensa de la submissió. No saben si estan favor de la Consulta o no. Tampoc, si volen una reforma de la Constitució i una regeneració profunda d’Espanya o no. Ni en quina direcció, federal o recentralitzadora. Convertir aquest no projecte a la contra en un element de mobilització els resultarà francament complex.

Berraondo, Eduard (presentador de l’Illa de Robinson).
Mitjans al servei del país.
El naixement aquesta setmana d’El Punt Avui Televisió coincideix exactament amb un nou lliurament de dades d’audiència de l’EGM, que demostra un excel·lent nivell de salut de la ràdio i la premsa en llengua catalana. Neix una nova televisió d’àmbit nacional que ens fa ser un país una mica més normal: s’ha acabat haver d’aguantar altres figures mediàtiques com a única alternativa als dies més avorrits de la televisió pública. Un espai on recollir-se per escoltar les opinions més selectes del sobiranisme català. L’aparició del president Mas i d’Oriol Junqueres en els dos primers dies d’emissió, ha anat seguida d’entrevistes a aquests dos líders principals del procés, immediatament després, a TV3 i 8tv. Casualitat?

Comentaris

  1. Jo diria que no és pas casualitat ni molt menys. Els de 8TV saben que perden aquella pistonada dels primers dies d'embranzida. A poc a poc se'ls ha anat veient tan el llautó com les carències. El projecte Cuní -mediàtic fins la medul·la- se'ls ha anat a n'orris, amb totes les despeses que comporten un projecte mal fet. La reacció, en canvi, de TV3 ha estat millor, a pesar de que a algú puguin cansar tots aquests mediàtics. Han modernitzat el TN fent més reportatges. És una opció, com també era una opció a can Cuní convertir un canal de TV en un safaretx permanent.
    Jo estic molt content de que el PuntAvui hagi sabut aprofitar oportunitats, bones oportunitats, per promocionar-se d'una manera tan neta i clara. Respecte de l'Eduard Berraondo m'en congratulo molt per l'esforç d'haver aconseguit sortir-se'n d'aquest naufragi tan freqüent entre professionals dels mitjans televisius i radiofònics. Fa una eternitat (!) jo havia estat mig company d'ell...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)