[-196] Com és que Ciudadanos participa als debats electorals? (#EP2014)

Diari de Setge del 26 d'abril de 1714 (dia 276).

La Pedrera
El debat entre legalitat i legitimitat és medul·lar arreu del món. També a casa nostra, sobretot, en els temps de mudança que vivim intensament, on no coincideixen precisament. En les nostres circumstàncies cal, doncs, abordar-lo amb una bona combinació de rigor i de sentit comú. El que no val és defensar la legalitat freda i inflexible quan convé i la legitimitat democràtica quan no queden ben parats els interessos propis. Ells que són tant de la sacrosanta legalitat haurien de donar exemple al respecte. No faig esment a la seva actual crítica a l'aforament dels polítics quan justament la diputada Carina Mejías, no fa gaire, es vantava a les xarxes socials de ser aforada. No, avui em refereixo a la normativa electoral i a la pràctica comuna aplicada fins ara. L'article 66 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, reformada en profunditat el 2011, estableix en el seu apartat primer "el respecte al pluralisme polític i social, així com a la igualtat, proporcionalitat i la neutralitat informativa en la programació dels mitjans de comunicació de titularitat pública en període electoral" (la negreta és meva).

També, la mateixa norma, pel que fa als mitjans privats, preveu que han de respectar els principis de pluralisme i igualtat i els de "proporcionalitat i neutralitat informativa en els debats i entrevistes electorals així com en la informació relativa a la campanya" (les negretes continuen essent meves). Ho dic, no només perquè el número dos de la candidatura europea de Ciudadanos continua assistint a les tertúlies dels mitjans com si tal cosa, sinó perquè es comença a donar entrada habitualment als seus portaveus als debats organitzats amb motiu de les properes eleccions europees del 25 de maig. Al respecte, cal recordar que la candidatura de Ciudadanos-Libertas va obtenir a Catalunya en 2009 un total de 6.999 vots, el que va representar el 0,36% dels sufragis. A totes les eleccions, els debats donen veu només a les forces polítiques que van obtenir representació en els comicis anteriors, requisit que no es compleix en el cas de la formació ultraespanyolista. De fet, si ens ajustem a les normes, els Verds (0,98%), Iniciativa Internacionalista (0,85%), UPyD (0,80%) i el Partit Antitaurí (0,55%), tenen més dret que el senyor Nart a parlar-hi. La legalitat per damunt de tot.

Comentaris

  1. M'atabalo amb lleis electorals i percentatges. No hi puc fer més El meu intel·lecte funciona per la creativitat i no tant per l'anàlisi.
    Però, pel que fa a les lleis electorals -digueu-me simplista- trobo que tothom ha de tenir el mateix dret que un altre: una persona, un vot. i si els percentatges per cobrir els escons no es compleixen, se'n deixen de buits.

    Per altra banda, és cert que l'exemple que ha predicat el PP (i alguns altres amb menys proporció) amb la legalitat i la honestedat, ha fet que un Jordi Cañas i altres ho creguin correcte això d'entrar en aquest joc de si no em descobrixen el robatori, diners que em quedo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)