[-197] Bestiari del procés (24): D. Sirera, X. Vidal-Folch i C. Viver i Pi-Sunyer

Diari de Setge del 25 d'abril de 1714 (dia 275).

Sirera, Daniel (exlíder del Partido Popular a Catalunya).
Aigua que se’ls escola.
Des de l’ens que hauria de vetllar sobretot per l’existència al nostres país d’uns bons mitjans, des de criteris professionals i de pluralitat, l’anomenat Consell de l’Audiovisual de Catalunya, però que els partits han convertit en un cementiri d’elefants amb personatges com l’exconsellera socialista Carme Figueras, el dependentisme ha llançat aquesta setmana la seva croada contra la nova televisió del grup El Punt Avui, un projecte nacionalment compromès llargament cobejat per Nicola Pedrazzoli: es veu que la caverna madrilenya i l’establishment català poden acaparar anys i anys llicències amb canals d’anuncis 24 hores sense haver de retre comptes ni complir sentències judicials de tancament, però que és un escàndol que milers i milers de catalans puguin tenir finalment un referent televisiu que respongui als seus anhels d’un nou Estat per a Catalunya. De pena.

Vidal-Folch, Xavier (periodista).
Especialitat en plats precuinats.
L’article de la setmana ha estat, sense dubte, aquest de l’exdirector adjunt del diari de capçalera de l’esquerra espanyola (i espanyolista). Després del darrer no del Congrés hi ha signes d’autèntica desesperació a la bancada socialista: abans d’haver de fer-ne boicot pràctic, cal aturar al cost que sigui la Consulta del proper 9 de novembre. Es tracta de repetir l’operació Transició espanyola: ordir la Gran Ensarronada II. Vidal-Folch ofereix un ampli ventall de camins que van de la reforma agreujada a la inclusió d’una addicional a la Constitució, guarnides amb mencions helvètica i l’alemanya. Totes elles tenen una cosa en comú: el despatxisme. Les podrem votar només quan les elits que ens han deixat on som les hagin emplatat i amanit. Quan l’esquerra fa propostes així, d’aquest menyspreu pregon a la voluntat popular, s’entén perfectament el perquè del seu actual descrèdit.

Viver i Pi-Sunyer, Carles (president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, CATN).
Principis europeus.
Dóna gust comprovar l’honestedat dels uns i comparar-la amb les permanents trampes dels altres. És bo saber que estàs del cantó no només dels teus, sinó també dels qui juguen nét. És tan senzill com comprovar com es presenta la informació. Dilluns el CATN feia públic el seu sisè informe sobre el procés, en aquest cas, sobre l’encaix del nou estat català a la Unió Europea. D’entrada, plantejava els quatre escenaris possibles i la solució considerada més raonable, basada en la prevalença d’una solució política que preservi sobretot els interessos econòmics de tots els actors en joc. Davant d’aquesta pluralitat raonable, el dependentisme, una vegada i una altra, sempre ofereix un sol escenari: l’hecatombe absoluta. És així com la credibilitat d’uns i altres és on és.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)