[-200] Bestiari del procés (22): M. Lucena, P. Navarro i F. Requejo

Diari de Setge del 22 d'abril de 1714 (dia 272).

Lucena, Maurici (portaveu del PSc al Parlament de Catalunya).
Infantilisme polític.
Amb la seva veu en falset permanent (no només sonor), la jove “estrella” del dependentisme socialista català (fet un home, com abans, al Ministeri de Defensa, encara que ell no a la mili, sinó a la cúpula para-empresarial) no cessa d’oferir-nos estampes esperpèntiques. La darrera, la seva defensa tancada de la reforma Constitucional que el Partido Popular, per tercera vegada, va avortar en només 24 hores. Quan, amb bon criteri, li van qüestionar com és que els seus havien votat al Congrés en contra de la Consulta acordada amb l’argument que no existia un pacte previ entre governs i que ara proposaven una reforma constitucional a la qual el PP amb majoria absoluta ha dit que no reiteradament, va dir que no era el mateix, que el PSOE tenia més diputats que els partits sobiranistes. Senzillament espectacular.

Navarro, Pere (primer secretari del PSc).
Mentides compulsives.
L’home que demana als altres partits dos dimissions per minut, alhora que en el seu aconsegueix dos baixes de militància per segon, va fortíssim. Agafeu-vos bé. Sembla un acudit, però no. És cent per cent real. Dilluns el líder dels socialistes catalans presentava el seu darrer llibre, que porta per títol, atenció, atenció: Insisteixo: la solució és federal (Edicions Els Llums) (que consti que el nom de l’editorial és rigorosament verídic). Doncs bé, després de quedar-se descansat amb l’enèssima proposta d’estafa de futur federal impossible, va dedicar-se a titllar de mentida les conclusions del darrer informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre les relacions entre el futur estat català i Europa. Sense dubte, el Navarro real sempre supera al del Polònia.

Requejo, Ferran (catedràtic de Ciències Polítiques a la UPF).
Comptar fins a deu.
Cal fer-ho. Caminar amb peus de plom. Qualsevol afirmació cal mesurar-la al mil·límetre, si no es vol que sigui interpretada al gust de l’establishment i del dependentisme radical. Qualsevol interpretació cal pensar-la també considerant aquest condicionant. Dit això, però, és evident ja a hores d’ara que patirem. Un sector del sobiranisme no vol continuar endavant amb una Consulta considerada il·legal per l’administració espanyola. Un altre (on m’incloc) considera que la Declaració de Sobirania anava de debò i que no necessitem de l’acord amb Espanya per dur-la a terme. Que posats a trencar la legalitat amb una DUI és preferible fer-ho amb el dret de vot. És el proper coll, la següent prova de foc a la unitat sobiranista, que s’albira a l’horitzó. I reconec que a hores d’ara ja pateixo.

Comentaris

 1. A rel de la meva conversa de fa uns dies a casa d'una d'una amiga on hi tenia uns convidats andalusos instal·lats a Barcelona de fa molts, molts anys, però no arrelats, penso que si tot plegat de les seves actituds contràries a la nostra dignitat pròpia -es pot llegir independentisme-, si tot plegat no serà degut a unes ignoràncies abassegadores, d'adoctrinament, d'alliçonament contrari a la nostra identitat nacional. El pobre, anava de sorpresa a sorpresa. Ho reflexionava. No s'ho prenia a la brava sense reflexionar, no.
  Llavores, tota aquesta gent que vas citant últimament, molts van de sorpresa en sorpresa, però no ho poden acceptar. Esclar, hi ha els porucs i els recalcitrants tipus Alejo, Pere i tants altres. Però, molts els veig ignorants per alliçonament doctrinari. El més irritant és que gairebé no llegeixen; escolten TVE-1, La Sexta, etc. Amb això ja en tenen prou.

  ResponElimina
 2. Amic Bon Patrici,
  Consti que parlo des de la intuïció, però estic convençut (ho veig) que el 9 de novembre hi haurà consulta.
  Evidentment l’Estat espanyol dirà que no es pot celebrar; però més enllà de dir-ho ha de ‘fer’ que no es pugui celebrar la consulta, i això no és gens fàcil (com retires milers d’urnes?).
  Per tant, penso que no has de patir: hem de fer que la consulta es faci (i en això m’alineo amb en Junqueras, i també amb les declaracions del president Mas).

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)