[-173] Les lliçons de Lleó que no interessen (#regeneració)

Diari de Setge del 19 de maig de 1714 (dia 299).

Santa Eulàlia d'Erill-la Vall
Del cas del crim de Lleó m'ha sorprès l'admirable capacitat del Partido Popular per esmunyir-se sempre a base de tàctiques de distracció. I és que, se'n poden extreure massa lliçons que no deixen en bon lloc la classe dirigent (política i econòmica) i els seus "valors" dominants. El ministre Fernández Díaz ha optat per encetar una autèntica croada contra els frikis a twitter, que res a té a veure amb la solució de les veritables xacres que han portat a un cas tan luctuós. Naturalment, estem parlant de gent que ha portat a l'extrem el seu odi, amb una conducta veritablement patològica, però, tot i això, algunes conclusions generals em sembla que en podríem treure o, si més no, debatre. De fet, el cas és com una mena d'aparador de tots els vicis d'una època de la història d'Espanya. Parlem d'una noia ben formada acadèmicament (enginyera de telecomunicacions amb estudis a Alemanya) que treballa a l'administració pública com a interina i embogeix en perdre l'oposició que hauria de consolidar-la. Especialment, perquè la seva militància política, intueixo, devia portar-la a pensar que la seva consolidació professional era gairebé automàtica.

No em direu que no és un símbol de la concepció que la majoria de la societat té de com ha de funcionar l'administració pública (a dit) i del que representen els partits polítics, especialment, els del bipartidisme espanyol (i l'antic català): ingents màquines de col·locació. La seva manca de progressió a les llistes electorals del partit és també un resultat directe de la manca d'entesa amb la presidenta provincial. Però, a més, les cròniques la situen a punt de perdre la propietat d'un pis propi situat a la part més cara de Lleó, com a resultat d'un tren de vida insostenible. És a dir, l'esclat de la bombolla immobiliària sobre una generació que no havia reparat a endeutar-se d'una manera enfollida. Finalment, l'execució de l'assassinat, l'assumeix la mare! No em direu que no hi veieu, patèticament representada, la característica sobreprotecció que tantes mares i pares actuals aboquen sobre els seus fills. En fi, em sembla que és de tot això que hauríem d'estar parlant a hores d'ara. Però, naturalment, per al poder, entès en el seu sentit més ampli, és molt millor centrar-se en twitter.

Comentaris

 1. Molt encertat. No hi veig cap descuit ni escletxa on jo hi pugui fer cap mena d'aportació.
  Aquest fet és la constatació d'un sistema de vida basat en l'"enxufisme" descarat juntament amb una prepotència descarada. Tot plegat, és resultat d'una falta d'escrúpols i mancança d'objectius d'ètica que espanten.
  A més a més, el comentari que ens aportes parlant de la sobreprotecció dels nostres fills el subscric amb tots els ets i uts.
  No és que calgui tornar a una formació d'adoctrinament nacional, però sí entrar en una crítica ferotge contra aquests comportaments sense el més mínim respecte mutu.
  Que tot és una guerra de subsistència humana? No. Es pot viure molt correctament i feliç respectant els altres, sense haver d'entrar amb les guerres dels pobres d'esperit que no hi veuen ni un ase a tres pams. M'encantaria una publicitat i comportament on es premiés la sensatesa davant de l'excitació, la provocació de les ments dèbils de criteri propi. Per exemple: No siguis cretí i no et compris aquest cotxe! T'arruïnaràs! Agafa aquest de 8.000€ nostre i tindràs millors resultats!! Senzill, no?

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)