[-190] Bestiari del procés (28): P. López, N. Marín i R. Martín Faixó


Fontdespatla (Matarranya)
Diari de Setge del 2 de maig de 1714 (dia 282).

López, Patxi (líder del PSOE a Euskadi).
Desvergonya per amagar on ens porten.
El cap de setmana, l’ex-lehendakari (compartint discurs amb les portades del conegut diari progressista de Madrid ABC!) tenia la immensa cara dura de prevenir-nos dels enormes costos econòmics de la independència. Ells, que fins ara, sense manies, han fonamentat la seva prosperitat econòmica, també, en part, en de la depredació cruda, massiva, colonial, dels Països Catalans. En contrast, aquesta setmana, justament, dues notícies econòmiques han vingut a exemplificar quins són els costos de quedar-nos a Espanya: la volatilització d’una part molt important del fons de garantia de les pensions (que posa en seriós risc de fallida el sistema) i l’entrada en números directament negatius dels fons de garantia dels dipòsits bancaris.

Marín, Núria (alcaldessa de l’Hospitalet).
Que res no es mogui.
Successora de Celestino Corbacho en 2008, aspira a mantenir-se en el poder en 2015 des de posicions fèrriament anti-independentistes. Sense ella i altres pesos pesants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona no s’entendria l’actual posició de la direcció del partit. Tot i contrària a la Consulta, fou la primera a iniciar una campanya en defensa del no a la independència. Aquesta setmana la CUP local, amb un encartellat, ens ha explicat de forma eloqüent perquè no vol un nou país: a ella i als seus els va de conya. Segons l’organització independentista, Marín guanya més que el president del govern espanyol, els seus sis tinents d’alcaldes més que els ministres, els seus regidors s’embutxaquen en dietes 1.707 € per ple i gaudeix de l’assistència d’una cort de 28 assessors al mòdic preu d’1,5 milions anuals. Així qualsevol defensa l’statu quo.

Martín Faixó, Rafael (aficionat del Barça agredit per la Policia espanyola).
Uns amunt, els altres encara més avall.
No hi ha dubte que el dependentisme català i el nacionalisme espanyol, enfollits en el seu pendent de degradació antidemocràtica, estan pitjant l’accelerador de la xenofòbia. Els insults a les xarxes socials es multipliquen alhora que fan bandera d’actituds violentes, sigui als espectacles esportius, sigui per part dels mateixos cossos de seguretat. Ells van a més, però nosaltres semblem ara més decidits a fer-hi front des d’una actitud digna i pacífica (la que els fa més mal), sense caure en la seva provocació constant: si la denúncia del cas idèntic d’en Jordi Mascort a la final de Copa de 2012 va rebre poc suport, ara, el país s’ha bolcat en favor d’aquest jove de Cadaqués. L’espanyolisme es radicalitza i es degrada; el sobiranisme madura i es fa moralment més solvent. Anem bé.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)

Col·locats els regiments cal identificar la cinquena columna (#prouespoli)