[-131] Bestiari del procés (64): M. Pulgarín, A. Ros i X. Sardà

Diari de Setge del 30 de juny de 1714 (dia 341).

Pulgarín, Mélodie (gimnasta).
Complicar-nos la vida.
Aquesta gimnasta de 25 anys (ara, retornada a casa i a l’atur) va haver de buscar-se la vida als Estats Units per seguir competint. Motiu: que el gran Jesús Carballo només volia convocar madrilenyes per a la màxima competició internacional. Moltes vegades ens perdem en les enormes i fredes xifres de l’espoli. Per humanitzar-les, les intentem dividir per cada individu, per cada família. Però són tants i tants els escenaris personals, de les beques a l’esport, on la dependència ens frustra la vida, que només podem aspirar a trencar d’una vegada les amarres i volar lliures. I que ningú mai més, com la Mélodie en el seu dia, se senti discriminat al seu propi país només pel fet de ser català.

Ros, Àngel (alcalde de Lleida).
Error letal.
Si sorprenent va ser el posicionament de Joaquim Nadal de fa pocs dies, aquesta setmana l’alcalde Ros ens ha ofert una sessió insòlita de confiança en el “nou” (XDDD) lideratge de Miquel Iceta. Havent escoltat les primeres entrevistes al nou candidat a la primera secretaria dels socialistes catalans sotmesos a Madrid resulta realment paradoxal. Perquè, com no podia ser d’una altra manera, Iceta ha repetit fil per randa l’argumentari que va prestar temporalment a Pere Navarro. Ni un sol canvi. Però ni un. L’ara toca resistir fins que els de la Consulta s’estimbin d’en Balmón. Això sí, tot dit amb més intel·ligència (tampoc no era gaire difícil) i amb més gràcia. Però exactament el mateix de sempre. En maig de 2015, en Ros rebrà la resposta a la seva aposta.

Sardà, Xavier (periodista).
Menysprear la gent.
Entre molts d’altres, un dels problemes clau dels socialistes catalans és el d’haver menystingut durant anys la intel·ligència de la gent. Sardà nega que el sobiranisme hagi caminat de baix a dalt i insisteix en què han estat els mitjans públics els qui l’han propulsat. Talment, com si els seus conciutadans fossin un ramat de béns. Qualsevol persona intel·lectualment honesta sap que el sobiranisme ha fet eclosió amb la immensa majoria dels mitjans de comunicació, de la gran premsa de paper a la televisió, en contra. Amb posicionaments molt, però molt més propers al seu, que ara s’enfonsa. A la realitat, però, que la bombin. La catalana és una societat que s’ha transformat profundament des de la mort del dictador i que ara, ben formada, vol decidir per ella mateixa, sense més tuteles dels gurús progres de sempre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)