[-136] Bestiari del procés (61): J. Turull i J.I. Wert

Pena-roja de Tastavins
Diari de Setge del 25 de juny de 1714 (dia 335).

Turull, Jordi (portaveu de CiU al Parlament de Catalunya).
Democràcia sense subterfugis.
Ep, jo ho entenc. Es tracta de fer-se el més forts possibles a partir d’un resultat incontestable. És el que tots voldríem. Però la societat catalana és diversa, plural. I l’Estat hi posarà tota la carn a la graella a fi de fer, si més no, dubtar, tots aquells porucs catalanets que pugui. Dit això, però, crec necessari afirmar que exigir una barrera del 55% per reconèixer plena validesa al Sí-Sí en la Consulta del 9N és un error. No només pràctic (que els del no no votaran i per tant no hi haurà cas), sinó sobretot de principis: primer, perquè en democràcia sempre s’acaten les decisions de la majoria, sigui la que sigui (també, la del 51 a 49%); segon, perquè una victòria ajustada, posem de 53 a 47, si no fos reconeguda com a tal, generaria un cul-de-sac de legitimitat democràtica molt i molt discutible.

Wert, José Ignacio (ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esports).
Perpetuar la confiscació.
La setmana ens ha portat la confirmació que el Ministerio de Cultura aplicarà amb tot rigor una nova sentència del Tribunal Constitucional devastadora per a la dignitat de Catalunya: la que el gener de 2013 va disposar que els documents retornats als nostres país, després de tants anys de batalla política i legal, dels quals no es pogués acreditar els legítims hereus privats, haurien de ser retornats a un arxiu gestionat pel govern central. Es tracta, en una pinça perfecta entre el ministre espanyolitzador i el tribunal responsable de bona part de l’esclat independentista, de negar obertament la realitat incontestable que Catalunya disposava el 1939 de plena sobirania en aquest àmbit, el del patrimoni documental, quan la documentació fou confiscada per la força per l’exèrcit d’ocupació de Catalunya: això, a no ser que es reconegui com a legítim el règim franquista i la derogació pel feixisme de les nostres institucions.

Comentaris

  1. No acabo d'entendre que se'ns colin tants gols, no o entenc. Ningú no ho va veure que hi havia un forat per on hi passaria tot? Només els calia al mal estat espanyol deixar passar temps i quan en féssim protesta en sortiria aquest conillet, amb perdó dels conills. Moltes vegades, massa, pequem de babaus. No sé si haig pensar que de vegades, per no dir sempre, se'ns colen forats que clamen el cel. No podríem passar comptes dins de casa nostre, per una vegada, de qui permet o provoca aquests forats?
    Absurd, no ho entenc!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)