[-144] Bestiari del procés (55): P. Iglesias i A. Mas-Colell

Aigüestortes


Diari de Setge del 17 de juny de 1714 (dia 328).

Iglesias, Pablo (líder de Podemos).
Irrupció descomunal.
Tot i els primers problemes de gestió de la confiança massivament rebuda (i espereu), la gent de Podem exemplifica ben bé la voladura del sistema dinàstic espanyol. Aquesta setmana, l’enquesta d’El Periódico (i la de diario.es) ha posat de relleu que la nova força de l’esquerra anticapitalista lidera la intenció directa de vot. El fet és especialment rellevant pel fet que l’elaboració del sondatge és anterior al “yo me lo guiso y yo me lo como” de la successió borbònica exprés. Si era plausible pensar en un sorpasso al PSOK (perdó, al PSOE) abans de les properes eleccions generals, ara sembla clar que, de convocar-se ara mateix, Podem ja estaria en condicions d’escombrar l’arcaic socialisme espanyol. I és precisament per això que Susana Díaz, que no és tanoca, ha decidit sortir del mig de l’escena: que s’estavelli un altre! I a Catalunya només han trobat la Núria Parlón.

Mas-Colell, Andreu (conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya).
Notari de l’espoli.
Ni tan sols la situació de crisi en la qual la societat catalana ja era immersa de ple, va frenar (una vegada més) un drenatge fiscal brutal l’any 2011. Aquesta és la conclusió del càlcul de les balances fiscals que el conseller va presentar dijous, a partir de les dades del Ministerio de Economía. Com diu en Xavier Sala i Martín, l’espoli del 8% del nostre PIB per la via dels impostos que se’n van i no tornen, és la segona llei física més fiable al nostre país, a banda de la de la gravetat. Tal i com aquest diari digital exposava als seus lectors (que cada dia en són més!) només la independència frenarà aquesta colossal transferència de recursos a benefici de la llotja del Bernabéu i dels subsidis a perceptors que gaudeixen sovint de més qualitat de vida que la majoria dels contribuents catalans.

Comentaris

  1. Però és que la Núria Parlón ja s'ha retirat també, a hores d'ara. Ara nomé queda un Iceta que va per lliure i, si vol, sense control.
    Potser sigui perquè jo ja sabia a qui votar des d'uns segles enrere o no sé per què, no me n'havia assabentat d'aquesta existència d'aquest partit Podem (o Podemos). D'en Pablo Iglésias menys, si és possible. La conya és que m'han sorprès molt agradablement també. M'estranyava que tota Espanya estigués tan adormida. Aquests arrasaran cap la ruïna els PSOEs haguts i per haver. Com pot un partit d'esquerres dir que el pacte era acceptar una monarquia? Sota de quina supervisió estaven? Aquest F. González les va gastar molt dures. Des d'aquest "pacte" monàrquic fins el naixement per part seva de la primera LOAPA, amb totes les que van venir després.
    Ara, per més que hi hagi moviment d'aigües submarines, tots aquests no em faran girar el cap cap altre objectiu. N'han fet de massa grosses tots plegats per haver-los de tenir en compte.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)