[-154] Bestiari del procés (49): J. Basté, F. de Borbón i J. Cercas

Palau Desclergue (Montblanc)
Diari de Setge del 7 de juny de 1714 (dia 317).

Basté, Jordi (periodista).
Fuetada al patró.
Cal reconèixer-ho. Més enllà de la seva alçada com a comunicador (per a molts, sempre serà un locutor d’esports), aquest home és valent, valent. La ronda, feta dimarts al programa matinal de RAC1, dels quatre alcaldes de poblacions catalanes que donen nom a títols mal emprats per la dinastia borbònica actual va ser un autèntic festival. Tres alcaldes convergents (els de Balaguer, Cervera i Montblanc) i un d’Esquerra (el de Montblanc), donant estopa a la monarquia a vuit mans, demostrant empíricament com passem d’ells. Impressionant. Una bufetada descomunal al patró que va contrastar aquell mateix dia (de fet, des de dilluns) amb les tones de caspa del duet desafinat Alcázar-Carol al diari comtal (de fet, quan el tanques, t’has d’espolsar la roba, de tanta com deixa anar). En no massa temps sabrem si el senyor Godó pren represàlies. I no m’estranyaria gens.

Borbón, Felipe de (hereu de la monarquia espanyola).
Salvar els mobles.
La monarquia es mou per un únic paràmetre. El més egoista de tots. Salvar la famiglia. La continuïtat dinàstica per damunt de tot. Ara, davant la constatació que les properes eleccions generals poden deixar els partits dinàstics en minoria, els Borbons han accelerat el recanvi a fi de guanyar 39 anys més de coll i, si els deixen, altres 2.300 milions d’euros de patrimoni. No descarteu, però, que s’hagin disparat al peu. Felip VI pot arribar al tron massa desacreditat. L’espectacle de les elits pactant als despatxos el futur del cap de l’Estat mentre la gent s’ho mira des de baix, se situa en les antípodes del que exigeix la nova política. Sargits nous per robes velles. Per començar, després del seu primer discurs en defensa de la unitat d’Espanya, el futur Felip VI ja ha fet l’enllaç perfecte amb l’altre Felip, el seu forjador.

Cercas, Javier (escriptor).

Sempre és possible caure més baix.
Des del diari capçalera de l’esquerra monàrquica espanyola l’hem vist rebaixar-se intel·lectualment fins a extrems gairebé infinits per justificar el fet que als catalans, des de la majoria demogràfica castellana, se’ns impedeixi triar lliurement el nostre futur polític. Sempre amb aquell posat agre de menysteniment, que li ha fet escriure coses tan lluïdes com ara que es vestirà de lagarterana si l’independentisme suma més d’un 35% de vots afirmatius en un referèndum. Aquesta setmana signava un article de contingut lamentable i títol insultant per a tota la gent que s’hi ha deixat la pell en l’intent de construir un país lliure: “Sin el Rey no habría democracia”. Una autèntica vergonya política. Aviat farem que li prenguin mides per al seu vestit regional.

Comentaris

  1. Va!, a pesar de tots els pesars, m'inclino per en Basté. Del Felipito, ni parlar-ne i d'aquest Cercas, pitjor.
    No sé si jo estava a l'ordinador (altrament ben ordinari!), o si bé ja m'hi havia desconnectat del què hi feia i només estava ficat dins del què estava fent en Basté, i des de l'ordinador per no gastar bateries!! Total, que de sobte m'hi vaig trobar escoltant-l'ho totalment abstret del què deia en Basté. I, és que de vegades en Basté en fa de molt bones. I com tot mortal també la caga de tant en tant. Però, aquest dia va fer diana plena.
    Esclar, els espietes madrilenys i altres no s'ho poden creure. "Estos catalanes...!!" Però, cada vegada ens estem sincerant més i més. Ens estem traient la por de sobre. Llevat, esclar!, de fenòmens tant recalcitrants com en Duran-Lleida!!! Peça única que caldrà portar al museu de les estranyeses locals! Suposo que ell desitjava allò tan italià del "dolce farniente" que vol dir cobrar del Congreso i que res ho canviï (ron-ron, ssshhhh, aaahhhh.....). En ple son, ara li vénen els alcaldes i li criden "Desperta, ferro!" S'esglaia i es fot l'hòstia del segle..."Si m'he quedat sense feina", dirà!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)