[-126] Bestiari del procés (66): J.R, Bosch, J. Costos i Felip VI

Delta de l'Ebre
Diari de Setge del 5 de juliol de 1714 (dia 346).

Bosch, Josep Ramon (president de Societat Civil Catalana).
Societat recreativa.
La lògica del dependentisme és per llogar-hi cadires. Tot i que existeix una manera científica de saber què vol una societat, preguntar-li, aquesta entitat considera que no cal, que ells ja saben què desitja la majoria, per descomptat, la dependència. Promotors de boicots, menyspreen el Parlament i titllen el seu país de malalt. Aquesta setmana han demanat al president que no convoqui la Consulta del 9-N: que es passi per l’arc de triomf el seu compromís electoral, de fet, el de 108 diputats del Parlament de Catalunya a les eleccions de novembre de 2012. Ho fan en nom de la seva setantena d’associats. Diuen que han rebut el suport de 14.000 persones, però el seu compte de twitter només té 2.500 seguidors, poc més que el meu. Desesperats i irrellevants, Mas ha fet bé en rebre’ls per deixar-los en evidència.

Costos, James (ambaixador dels Estats Units a Espanya i Andorra).
Pragmatisme a les portes.
Totes les admonicions de García-Margallo contra les conseqüències dantesques de la separació han saltat pels aires (una altra vegada) aquesta setmana. Les declaracions de l’ambaixador, necessàriament ambigües, com correspon a la diplomàcia, són l’expressió palmària del principi bàsic que (tants cops, de manera immoral) regeix les relacions internacionals: pragmatisme atroç davant dels fets consumats. Quan la independència sigui un fet irreversible, és a dir quan hagi estat declarada pel Parlament com a resultat d’un mandat democràtic clar, els reconeixements internacionals se succeiran a bon ritme i Espanya es veurà obligada a entrar en la fase de negociació de l’acord de separació. A adaptar-se a la nova situació. Adaptar-se, aquesta és la paraula clau.

Felip VI (rei d’Espanya).
Ensabona i tira pel dret.
Una moixaina i ja veuràs com aquests catalanets, bons vailets i millors vassalls, es fondran als teus peus. Així que, alhora que el govern espanyol no deixa passar dia sense donar-nos un bon cop de maça, Felip VI ens parla de respecte, entesa, cordialitat i llengües pròpies. Com si les martellades contra l’autonomisèria de fireta que ens van deixant, fessin menys mal, bressolats per les dolceses de sa majestat. Però no, ja no cola. La vella tàctica no funciona. Aquest país no és el que era. Hem fet clic. Després d’haver unflat el globus, ara l’establishment ens recorda que el rei regna però no governa. Que tot no pot ser. Però una cosa sí era a la seva mà: per respecte a l’opinió expressada pels representants institucionals dels gironins, deixar d’utilitzar el títol de princesa de Girona. I això, que tenia plena llibertat de fer, això, amigues i amics, tampoc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)