[-80] Bestiari del procés (93): J. Rigol, Q. Torra i J.M. Tresserras

Diari de Setge del 20 d'agost de 1714 (dia 392)

Rigol, Joan (coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir).
Deixar que decideixi Espanya.
No hem arribat fins aquí per deixar que decideixi Espanya. Limitar la possibilitat de celebrar la Consulta del 9-N al fet que sigui impulsada, avalada o tolerada pel govern del Partido Popular i el TC no només és una estafa a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament el gener de 2013, sinó fins i tot al sentit comú: tots sabíem des del minut zero que això era impossible. No ens enganyem: l’element bàsic que atorgarà legitimitat política i reconeixement internacional a la Consulta serà el nivell de participació: que, com a mínim, més de la meitat dels catalans acudeixin a les urnes. Només això i tan difícil com això, amb el dependentisme i el govern espanyol fent-nos boicot.

Torra, Quim (director del Born Centre Cultural).
Record dels valents.
El director del Born, l’extraordinari espai patrimonial posat al servei de la memòria col·lectiva i de la cultura del país i de la capital catalana, ha fet al llarg de tot l’any del Tricentenari una tasca excel·lent de difusió del coneixement històric d’aquells fets que ens han marcat tan profundament. Aquesta setmana hem commemorat amb ell (i amb el president Mas en un paper protagonista que no ha passat desapercebut a la premsa espanyolista) la batalla de Talamanca, darrera victòria de les tropes catalanes sobre els borbònics i, sobretot, els tres dies de l’horrorosa batalla del Baluard de Santa Clara, la primera gran carnisseria del setge de Barcelona, en la qual van caure morts més d’un miler de defensors, entestats a defensar, per damunt de tot, la sobirania de les seves institucions polítiques.

Tresserras, Joan Manuel (exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació).
Teoria del procés.
Ara que potser gaudiu d’una mica més de temps, us recomano aquesta extensa entrevista a un dels principals ideòlegs actuals d’Esquerra Republicana, per al meu gust, un dels grans pensadors del procés. Hi trobareu la fonamentació profunda del moviment revolucionari que està vivint la societat catalana, un cas veritablement únic de renovació. D’entende com l’esclat de l’afer Pujol posa fi a tota una manera de fer, la pròpia de l’autonomisme postfranquista que ara estem liquidant. En llegir-lo sentireu orgull per disposar de l’oportunitat de participar en un procés de transformació com el que viu a hores d’ara el nostre país. També, d’entendre quin és el pensament fort que avala la celebració de la Consulta del 9-N digui el que digui el govern espanyol.

Comentaris

  1. He tingut la paciencia de llegir tota l´entrevista al conseller Tresserres, i si es un bon teòric i estratega d´ERC, però també un pallissa, es pot dir el mateix en un foli, ja que tan llarg cansa. A més cal parlar per convèncer no per convençuts.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)