[-92] Tàctiques de maltractador (#procés)

Diari de Setge del 8 d'agost de 1714 (dia 380)

Sí, sé que està mal vist comparar el procés català amb una parella en tràmit de divorci. I encara més censurable, per a molts (cert, el tema no és per fer broma ni símils forçats) és posar-la en context d'un cas de maltractament de gènere. Però és que la comparació és tan rica que, una vegada i una altra, caic en la temptació de reprendre-la. Ja haureu vist el curtmetratge que la recrea amb tanta fortuna com realisme. Parlem-ne. La cosa ve de lluny, però l'afer Pujol ho ha posat encara damunt de la taula amb més força. Ara, en la relació de submissió entre Esanya i Catalunya es tracta de convèncer la víctima de la seva total incapacitat. Fins ara no podíem marxar perquè érem menors d'edat; ara, perquè som uns corruptes, incapaços de governar-nos. Es tracta de degradar-nos a la categoria de gregaris que només estiguin disposats a executar la veu de l'amo.

Cal, simplement, desmoralitzar-nos. Ells (és el que més ràbia els fa) ens veuen plens d'il·lusió; es tracta, doncs, de trencar-nos la confiança en la nostra capacitat de crear un futur millor. A partir de les informacions de corrupció selectivament descobertes, han encetat una nova etapa en la lluita contra el procés, a mesura que ens atansem a velocitat de creuer al moment estel·lar. Ignoren, però, una vegada més, que tracten amb gent adulta i formada, capaç de prendre les seves pròpies decisions. Que, en el context punyent d'aquesta crisi, ja no està disposada a doblegar-se perquè sí als interessos de l'Espanya de sempre. Hem completat bona part del camí: ja han renunciat a seduir-nos amb el carinyo, a convèncer-nos amb arguments. Ara ja només aspiren a que ens quedem a casa per manca de confiança en les nostres pròpies forces. I el pitjor de tot és que si ho féssim (que no ho farem), si renunciéssim al camí traçat quan ja veiem la pancarta d'arribada, els estaríem donant la raó.

Comentaris

  1. Crec que encara els faria més rabia, si ens veiessin més decidits, que el president Mas i no els de ERC es qui hauria de sortir i dir en roda de prensa , que digui el que digui el TC nosaltres votarem, perque som sobirans i ens ho creiem, i a partir d´ara no perderem ni 5 minuts en recursos a la justicia espanyola. Això si que els faria rabiar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)