[-96] No traurem les urnes al carrer

Diari de Setge del 4 d'agost de 1714 (dia 376)

Disculpeu però, darrerament, el rabiòmetre se'm dispara amb la frase que es pregunta, una vegada i una altra, a totes les tertúlies, si el 9-N "traurem les urnes al carrer". És la manera desafortunada de dir que farem la Consulta tant sí com no, amb permís de Madrid o sense. I a veure, no. De cap manera. No traurem les urnes al carrer. Això era abans. El compromís signat per la immensa majoria del Parlament de Catalunya parla de l'organització d'una votació sobre el futur polític del país que només la participació, més o menys àmplia de la ciutadania de Catalunya, convertirà en vinculant. En execució material de la voluntat expressada per gairebé dos terços de la cambra catalana, la Generalitat està obligada a preparar la logística d'una Consulta amb tots els ets i uts. Amb administració electoral, presidents i membres de mesa, paperetes, urnes i cabines de vot. I sota cobert.

M'encanten tots els actes reivindicatius d'una democràcia més àmplia, de base popular, al voltant del dia de les eleccions. Sóc dels qui vaig votar al multireferèndum organitzat per diverses entitats el passat 25 de maig, amb motiu de les europees. Però no és això, senyores i senyors, no és això. No traurem les urnes al carrer. El proper 9-N els representants de l'adminsitració i els ciutadans cridats a formar part de les meses electorals obriran els col·legis electorals o punts de votació i, de nou del matí a vuit del vespre, als 947 municipis del Principat, els ciutadans hi acudirem per dipositar el nostre vot, el que sigui. I només la Guàrdia Civil, la Policía Nacional i l'exèrcit podran impedir-nos-ho físicament. I no serà en una vorera que votarem, sinó en els locals electorals habilitats per a la votació pel Govern de Catalunya i en presència dels observadors internacionals. I votarem normal com si fóssim un país normal.

Comentaris

  1. Molt bé, Granollacs.

    Has fet diana un altre vegada !.

    ResponElimina
  2. Ostres Granollacs, no donis aquests ensurts a la gent. Fins a mig article no he entès el que en realitat volies dir, i a més entenia el contrari, que malauradament es el que temo tramen els Convergents. No els ho hem de deixar fer, hem d´obligar-los a posar les urnes sigui com sigui.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)