[-64] La manca de claredat d'en Bassets

Diari de Setge del 5 de setembre de 1714 (dia 408)

L'actitud del responsable de l'edició catalana del diari a El País, el mitjà en una altre temps de referència de l'esquerra espanyola, exemplifica a la perfecció el perquè de l'ensorrament de la socialdemocràcia europea en aquests darrers anys: la pràctica d'enganyar tothom amb abstrusos raonaments per acabar, a la pràctica, alineats amb les mateixes polítiques i valors de la dreta de sempre. Ho hem vist amb les socialització del deute privat de la banca, amb les polítiques de retallada dels serveis públics que s'hi han derivat i, a Catalunya, en la lluita desaforada contra la celebració d'una Consulta sobre el futur polític de Catalunya el proper 9-N. En el seu darrer article, Bassets dóna voltes i voltes per entortolligar la qüestió tant com pot, en un exercici d'autèntica vergonya aliena. Cal marejar la perdiu. Molt. Guanyar temps com sigui. L'acord de data i pregunta (com tot en la vida, millorable) va donar als seus una opció de vot perfectament identificable: el sí-no, és a dir, votar en contra de la independència però a favor d'una millora de l'status polític de Catalunya. Doncs, no, amics: ell vol que els contraris a la plena llibertat de Catalunya només puguin votar no.

En altres paraules, desitja anar de bracet amb el Partido Popular, Ciudadanos, Plataforma per Catalunya i la ultradreta. Reclama claredat. No li preocupa alinear-se amb els que defensen la foscor (això sí que és negre) d'impedir la democràcia. Ha decidit que la voluntat nítidament expressada per una aclaparadora majoria dels catalans (volem una Consulta per decidir el futur polític de Catalunya), que va obtenir més de cent escons a les eleccions del 25-N de 2012, cal passar-se-la pel folre. És a dir, en Bassets es nega a acceptar els resultats electorals de fa ja gairebé dos anys, que els darrers comicis europeus no van fer sinó refermar el passat mes de maig. Tot per no explicar negre sobre blanc que ell no vol que decidim lliurement com ens hem d'organitzar políticament, perquè sap que a Catalunya ja existeix una majoria consolidada partidària de volar. En definitiva, tracta de disfressar la defensa de l'statu quo amb un continu exercici de contorsionisme intel·lectual, sense cap escrúpol a mancar a la veritat quan cal. Això sí, Bassets, que és una deshonesta manca de claredat.

Comentaris

  1. El tal Bassets és un empleat de la seva companyia. No cal esperar-ne més, per més que tingui el títol de periodista. Qui paga, mana. Com si li fan dir que la terra és plana...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)