[-29] Espanya sap que votarem el 9-N

Fa anys que portem la iniciativa. Que juguem descaradament a l’atac, mentre ells tiren pilotes fora i ens busquen constantment els turmells. Em fa l’efecte, però, que en aquest tram decisiu del procés no és ben bé així. Sembla com si haguéssim perdut la dimensió exacta dels termes del combat que disputem. Just el que ahir us comentava de l’actitud d’en Brugué. A veure, no som en una batalla com tantes altres, en la qual es respecten les convencions de la guerra. De cap manera. L’Estat, perllongant l’estratègia d’ignorar la nostra condició de comunitat política, està atacant amb tot el que li queda a mà la nostra posició més feble: la credibilitat de la Consulta. Des del primer dia sabem que una Consulta sobre la independència del nostre país no es podrà dur a terme amb normalitat sota la jurisdicció espanyola. Per tant, sabem que els del No en faran sempre, majoritàriament, un boicot descarat. I que, per tant, la validesa internacional de la Consulta dependrà sobretot de la pulcritud del procés i del nivell de participació.

Aquesta realitat explica a la perfecció perquè Espanya, que ja sap que finalment no podrà impedir que votem el 9-N, està concentrant el foc on ho fa. Amb l’auxili dels de sempre, es tracta de parlar tot el dia de la manca de garanties democràtiques, a fi de desacreditar les institucions que organitzen la Consulta (el Govern i els ajuntaments) per tal d’aconseguir un efecte doble: restar-nos credibilitat en l’escena internacional i assegurar que acudeixen a les urnes un nombre insuficient de catalans. La nostra obligació, doncs, és la de posar tota la carn a la graella: garantir amb la nostra participació l’organització de la Consulta i convèncer tants conciutadans com puguem que cedir a les pressions i el xantatge de les institucions espanyoles, negant-nos els nostres drets de participació i expressió, en cap cas suposa respectar millor la democràcia.

Comentaris

  1. Això sembla que ja s'acaba, pel què acaben de dir alguns del quartet: -" La setmana vinent serà la definitiva." Potser sí.
    Jo diria que ja no en queden possibilitats de trobar més maneres de tirar endavant. Llavores, què? I, tampoc no és qüestió de fer cap mena de ridícul plegant veles. Aquí hi ha alguna cosa bullint dins de l'olla i no és qüestió de deixar que es faci malbé. A Madrid diuen que el què no poden permetre és coneixe'ns la nostra identitat nacional. Això precisament és el que volem recuperar, no adquirir. Recuperar.
    No M'estranyaria gens que aquesta setmana vinent hi hagi alguna resolució definitiva al Parlament de Catalunya.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)