[-32] Bestiari del procés (116): M. Rajoy, J.M. Romay Beccaría i S. Rodríguez

Rajoy, Mariano (president del Govern espanyol).
Paràlisi i plasma.
La compareixença del president espanyol el matí de dilluns manté el seu habitual to plasmàtic. Incapaç d’articular dues subordinades, llegeix de principi al fi el seu text, on martelleja dos conceptes: llei i estat de dret. De fet, seria intercanviable amb el que els portaveus del govern xinès apliquen a la revolta popular democràtica d’aquests dies als carrers de Hong Kong. En acabar la seva declaració, només admet tres preguntes, sempre a mitjans super-favorables al procés: “Libertad digital”, “El País” i “La Vanguardia”. Maleït unanimisme. Al dia següent, la plantofada que li dedica l’editorial del grup de comunicació nordamericà Bloomberg no pot ser més descomunal: ha de venir a Catalunya a disculpar-se, ha de cedir competències i diners, i ha de reformar la Constitució espanyola per fer possible referèndums que habilitin la secessió. Impressionant.

Romay Beccaría, José Manuel (president del Consell d’Estat).
Informe exprés.
En el Gran “Rally” de l’Estat de Dret espanyol, han excel·lit els temps marcats pel Consell d’Estat. Una estoneta de reunió extraordinària (que és diumenge i tots tenim família) per ventilar-se una llei sencera i un decret. A poc més de mitja hora per recurs. Extraordinari. D’entre les velles glòries del Consell (de la mà de Landelino Lavilla) cal destacar sense dubte la figura del seu president, ministre en temps de José María Aznar i històric home de confiança de Manuel Fraga. Tot un expert en estats de dret, vegeu sinó l’inici del seu currículum: Secretari General del Sanitat (1963-1966), Director de l'Institut d'Estudis de l'Administració Local (1973), Sotssecretari de Presidència (1974), i Sotssecretari de Governació (1975). Un home, sense dubte, en disposició de donar-nos grans lliçons de democràcia... orgànica.

Rodríguez, Santi (portaveu adjunt del Partit Popular al Parlament de Catalunya).

“Cree el ladrón”.
Aquesta setmana hem sabut que la tercera partida pressupostària que més creixerà en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015 serà la dedicada al CNI. I és que aquí els donem una veritable feinada. En una insinuació gens dissimulada, que ja hem sentit a cada revés rebut des d’un dels grans mitjans de comunicació internacional (cada vegada més profunds i més freqüents, per cert) el portaveu popular ha acusat el govern català de, a través del Diplocat, comprar l’editorial de Bloomberg: és un greu insult, d’autèntic ignorant, a la premsa internacional. Demostra que estan convençuts que poden aplicar a la restat del món els xantatges i les comminacions que els han portat a carregar-se els tres directors dels diaris espanyols més importants.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)