[-33] Els treballadors públics, al servei dels drets fonamentals (#Funcionarispel9N)

Davant la prohibició de la Consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional, el Govern de la Generalitat de Catalunya va optar la setmana passada per suspendre’n la campanya informativa als mitjans i, el que és pitjor, per aturar del tot els preparatius. Per fer-ho, va adduir que el manteniment del procés electoral podia comportar perjudicis a tercers, particularment, als treballadors públics i empreses implicats. Com a funcionari, fa mesos que em plantejo perquè el meu Govern no ha engegat cap mecanisme per conèixer la disponibilitat de tots i cadascun dels seus treballadors davant la possibilitat (perfectament predictible) que Espanya optés per prohibir-nos l’exercici de drets fonamentals com els de participació i expressió. La consellera del ram, Joana Ortega, no ha fet cap pas en aquest sentit des de l’acord de data i pregunta, fa nou mesos. Que, després de precaritzar sense pietat les condicions laborals dels treballadors públics de la Generalitat durant quatre anys, afirmi ara que actua amb l’objectiu de protegir-nos, em resulta, com a mínim, poc creïble. Francament, sona excusa de mal pagadora.

No, molts no volem sotmetre’ns a la por i l’amenaça xantatgista de les institucions espanyoles. Molts, estem disposats a acceptar les conseqüències que se’n derivin, tot i que, alhora, continuem convençuts que el Govern pot dificultar les represàlies que se’ns vulguin aplicar. Fa dues dècades, la desobediència civil dels objectors de consciència, assumida molt majoritàriament per la societat com a causa justa, va acabar per dinamitar el servei militar obligatori. Ara, els treballadors públics en general i els funcionaris en particular, per la nostra funció social, tenim l’obligació especial de protegir els drets fonamentals dels nostres conciutadans. Molts estem disposats a donar el pas al servei de la Consulta i preguem que el Govern torni a posar en marxa el procés d’inscripció de representants de l’administració per a la Consulta del 9-N, el termini de la qual va expirar ahir. Ara fa exactament setanta-cinc anys, el franquisme va depurar milers de funcionaris catalans que, des de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments, s’havien mantingut fidels al seu poble. També en memòria d’ells, alguns volem ser #Fucionarispel9N.

Comentaris

  1. Trobo molt noble el teu sentiment del desig-deure no permès. Tant en memòria pels qui van ser represaliats o afusellats.
    Però, la Consellera Ortega, encara que ha optat pel sí-sí, al seu Congrés d'UDC de dissabte passat, sempre s'ha mostrat de no tenir gaire clares les seves responsabilitats. Sempre té cara de por. Que el càrrec la sobrepassa, vaja. M'agradaria molt equivocar-me.
    Per altra banda, fer una llista de voluntaris dins del funcionariat pot causar divisió de "categories" (fills predilectes i rebutjats).

    Aquesta decisió sí que la trobo digne de tenir-ne dubtes, i més en ella, ja immersa en un dubte permanent, crec.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)