Bestiari del procés: J. Herrera, F. Homs i S. Sáenz de Santamaría

Herrera, Joan (vice-president d'Iniciativa per Catalunya Verds).
Pilotes fora.
Herrera no es vol definir. El dia D, que arribarà aviat encara que els nostres polítics sobiranistes s’entestin a fer-ho difícil, el de votar sí o no a la independència, no sabem que votaran els diputats d’ICV al Parlament de Catalunya. El paper del líder ecosocialista és ben galdós: d’una banda, demana de genolls l’absorció per part de Podemos, però alhora introduint el matís (per noció de país o per salvar la personalitat pròpia?), que les decisions sobre Catalunya cal prendre-les des de Catalunya. Proposa un pol unitari d’esquerres per "per canviar-ho tot", excepte, naturalment, la dependència d'Espanya. El que és el mateix, estranyament, demana no exercir la plena sobirania que, com tothom sap, és l’única via real per decidir-ho tot. Sense saber-ho, ell mateix ho exemplifica: proposa quatre referèndums, un dels quals ja ens l’han prohibit; per als altres, tampoc no tenim competències per fer-los.

Homs, Francesc (conseller de presidència de la Generalitat de Catalunya).
Cal un nou mandat del poble.
El Govern de la Generalitat ha brandat aquesta setmana la vigència del pacte de governabilitat amb Esquerra, signat el desembre de 2012. És una insistència preocupant. Com és evident, el mandat rebut a les urnes pocs dies abans va ser el d’organitzar una Consulta sobre el futur polític del país. Amb el nou 9-N el Govern de Catalunya va emplaçar la resolució de caràcter definitiu a la convocatòria d’unes eleccions plebiscitàries. Insistir ara en la vigència d’un pacte de legislatura, com si ens trobéssim no pas al mig del procés de Consulta, sinó en una legislatura normal és simplement incomprensible. Tot és pot entendre en el terreny de la negociació. Confiem que en poques setmanes aquest retorn d’uns i altres al vol rasant quedi superat per la crida a les urnes que permeti que els catalans expressin el seu mandat definitiu sobre la independència nacional, través d’un nou Parlament.

Sáenz de Santamaría, Soraya (vice-presidenta del Govern espanyol).
Quedeu-vos fora.
En una intervenció al Senat, aquesta setmana la successora “in pectore” de Mariano Rajoy ha deixat anar a la senadora republicana Ester Capella un revelador "Què hi fa vostè, aquí?". A primer cop d’ull, podríem pensar que doña Soraya ha abraçat la #ViaClaver. Però, sembla ser que no, que vol els partits sobiranistes fora de les institucions de la Constitució espanyola de 1978. Caminem cap l’aplicació de la Llei de Partits als qui en discrepin? La vicepresidenta espanyola no s’està d’insultar amb total impunitat els milers de catalans que van confiar en la llista d’ERC a les darreres eleccions: avancem cap a la privació de drets polítics fonamentals. Sí, ens volen fora, molestem. I alhora, estan disposats a fer el que calgui, dins i fora de la democràcia, perquè no marxem.

Comentaris

  1. En Joan Herrera és un dels casos de malaltia crònica del càlcul de beneficis. Un altre és en Duran-Lleida. Tots dos ben diferenciats i tant junts. Poca Catalunya farem amb aquesta gent. Tots dos calculen no perdre-hi cap escó-benefici-rendibilitat.
    Quan en David Fernàndez parla tan bé sobre la capacitat emotiva que ha de tenir una persona per poder-se atrevir a trencar motllures d'egoisme, aquests dos es trenquen les banyes per seguir fent el ridícul més patètic.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)