Demostrar-los qui mana (#ViaClaver)

És prou conegut, però convé recapitular per posar-vos en situació: amb la seva majoria abassegadora al Congreso de los Diputados ens van negar per terra, mar i aire, fins a catorze vegades, la possibilitat de celebrar un referèndum acordat. Finalment, varem intentar-ho a través d'una Consulta no referendària, que ens van rebregar a la cara sense contemplacions, per la via d'una actuació exprés que els de "Polònia" van escenificar com una mena d'entrada a boxes d'un bòlid de Fòrmula 1. Està clar: el 16% de catalans que hi ha a Espanya només podem votar per decidir el nostre futur polític si convencem un 50% dels diputats espanyols que votin una reforma constitucional per majoria de dos terços, convoquin un referèndum que els nostres amics peninsulars tornin avalar i que un nou Congreso torni a sumar els dos terços per avalar per segona vegada allò que demanem una minoria demogràfica dels espanyols. Allò que una majoria claríssima no està disposada a acceptar en cap cas.

El resum de tot plegat és clar: es tracta de demostrar-nos que no manem, que no podem dir-los què i quan podem votar sobre el nostre futur polític. I és justament això el que més m'encanta de la proposta més fresca dels darrers mesos a la política catalana (amb permís, naturalment, del procés participatiu del 9-N). D'entre tots els arguments a favor de la #ViaClaver hi ha un que m'agrada especialment. Que és el boomerang perfecte a la seva prohibició humiliant del 9-N. És pagar-los amb la seva pròpia moneda. El que més em sedueix és que fent boicot a les seves eleccions, negant-nos a votar i a formar part de les seves meses electorals, assumint les conseqüències que se'n derivin, els diem exactament el mateix que ells ens han vomitat a nosaltres durant tants mesos, fins a l'extenuació: que ells no manen, senzillament, que ja no poden dir-nos què i quan podem votar sobre el nostre futur polític. Que decidim nosaltres i decidim marxar.

Comentaris

  1. Per no mencionar que, en tal cas, i a diferència de cada cop fins ara, ens podríem "apuntar" el recolzament de la majoria silenciosa. A imatge del que ells fan cada cop, tothom qui no voti pot ser comptat com a independentista!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)