Podem anar encara més enrere

Signes clars que l’esquerra espanyola, a mesura que s’aproxima l’any electoral, es desplaça en contra-direcció als interessos de Catalunya. El desplegament per la base, però, pel que fa als lideratges, de dalt a baix, del nou partit reformista espanyol continua avançant com els crancs, marxa enrere: no només en les seves, almenys inicialment, ambicioses propostes socials o en relació a la denúncia al pagament del descomunal deute privat que l’Estat espanyol ha convertit en públic. En l’àmbit de l’estructura territorial i el respecte a la plurinacionalitat, a desgrat (se suposa) de la professora de la Universitat de Girona Gemma Ubasart, al ritme que han imprès de marxa enrere, és possible que d’aquí uns mesos arribin a demanar la supressió de les comunitats autònomes. Les seves darreres intervencions deixen clar que la formació de Pablo Iglesias no contempla l’exercici del dret a decidir si no és dins la legalitat espanyola. És a dir, defensa un dret a decidir de broma.

Parlem clar, defensar un dret a decidir només dins la legalitat espanyola de 1978 és a la pràctica, negar el dret a decidir: és regalar a la casta la clau de la reforma territorial, talment com ha fet Miquel Iceta amb la seva reculada vestida de progrés: ara admet que si els catalans votem no a la reforma constitucional que ens cuinaran (que, naturalment, perquè hi són en contra tres quartes parts dels espanyols, no veurà mai la llum) caldrà que Espanya negociï la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. Uns i altres volen que aturem les nostres passes, a l’espera d’una reforma del sistema a la qual ha de donar el vistiplau la dreta espanyola que recollia signatures contra Catalunya i que està practicant (a compte de la crisi) l’operació de restricció de l’autonomia més ambiciosa, per davant de la LOHPA, des del 1978. Una cosa: som idiotes (a la vista està el que ens costa posar-nos d’acord per fer via), però no tant.

P.S. A la vista del darrer CEO que s'acaba de fer públic rectifico: sí, som bastant idiotes!

Comentaris

  1. Amic Granollacs, tots han begut de la mateixa font! No en podem esperar res. Tot són martingales per entabanar i fer despistar a l'espanyolet que s'atreveixi a discrepar, pensar i qüestionar-se alguna altra cosa que la que se'ls permet.
    L'Iceta el veig, en canvi, com un enorme prudent (per no dir-ne una altra cosa- al qui li fa por emprendre cap pas atrevit. Ell, m'hi jugaria el coll, ja hi estaria bé amb una Catalunya independent. Però, per si de cas, que la feina la facin els altres, no fos cas que hi prengués mal. Hi ha persones que són d'acció i altres que són passives. No s'hi pot fer res. S'hi deuria ficar en el món de la política perquè mai no hi passava res. Però ara, això ja són figues d'un altre paner!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)